Hava Durumu

Lavrov: Finlandiya ve İsveç NATO'ya katılırsa biz de...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,  "Rusya, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılması durumunda askeri önlemler almak zorunda kalacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2023 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Lavrov: Finlandiya ve İsveç NATO'ya katılırsa biz de...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılması durumunda askeri önlemler almak zorunda kalacak. Türkiye'nin Suriye'deki Kürtler ile ilgli endişelerini anlıyoruz" diye konuştu.

Bununla birlikte Lavrov, Moskova'nın Ukrayna'daki savaş konusunda henüz ciddi birbarış teklifi almadığını belirterek, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski ile bir görüşmenin söz konusu olmadığını vurguladı. 

BATI'YA HİTLER BENZETMESİ

Lavrov, ayrıca Adolf Hitler'in Avrupa'daki Yahudileri ortadan kaldırmak için "nihai bir çözüm" aradığı gibi,  Batılı ülkelerin de "Rus sorununu" çözmek için  bir koalisyon kurduğunu öne sürdü.

Hitler'le ilgili sözleriyle uluslararası yankı uyandıran Lavrov, Washington'un Rusya'yı yok etmek için Avrupa'yı boyunduruk altına almaya çalışırken Napolyon ve Nazilerle aynı taktiği kullandığını söyledi.

Lavrov, "Ukrayna'yı vekil olarak kullanarak, aynı görevle ülkemize karşı savaş yürütüyorlar: Rus sorununun 'nihai çözümüç Tıpkı Hitler'in Yahudi sorununa 'nihai bir çözüm' istemesi gibi, şimdi, Batılı politikacıları okursanız ... açıkça Rusya'nın stratejik bir yenilgiye uğraması gerektiğini söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.