Hava Durumu

İngiltere Kralı Charles, Haziran 2023'te taç giyecek

İngiltere'de Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından tahta çıkan Charles'ın "Kral" unvanını almasının ardından taç giyme töreninin 3 Haziran 2023'te Londra'daki Westminster Abbey'de yapılması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2022 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2022 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İngiltere Kralı Charles, Haziran 2023'te taç giyecek

8 Eylül tarihinde Kraliçe 2.Elizabeth'in ölümünün ardından tahta çıkan Kral Charles ülkenin yeni hükümdarı olmuştu. Charles'ın taç giyme töreni de belli oldu.

Taç Giyme Töreni 3 Haziran 2023'te

Bloomberg'in aktardığına göre İngiliz yetkililer, 3 Haziran 2023'te Kral Charles'ın resmi taç giyme töreninin Londra'daki Westminster Abbey'de gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa daİngiliz yetkililer bu konunun muhtemel olduğunu söyledi.

Odak Nokta Saltanat Olacak

Kral Charles'ın taç giyme töreni, saltanatının başlangıcını kutlamak için yapılacak. Charles, Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından geçen ay tahta çıktı ve kral unvanı verildi. Şimdiye kadar yapılan tahminlere göre taç giyme töreninin geçmişe göre daha mütevazı olması bekleniyor.

Kraliçe'nin Cenaze Töreni

8 Eylül'de vefa den Kraliçe 2.Elizabeth'in cenaze töreni 19 Eylül'deWestminster Abbey'de gerçekleşti. Kraliçe'nin ölümünün ardından yeni Kral 3. Charles, iş başı yaptı. Cenazeye birçok dünya lideri de katılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.