Hava Durumu

Blinken’dan Türkiye’ye “tahıl koridoru” övgüsü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin tahıl koridoru anlaşmasındaki çabalarını övdü.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2022 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2022 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Blinken’dan Türkiye’ye “tahıl koridoru” övgüsü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD’nin New York kentinde yaptığı görüşmeye ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Blinken ve Çavuşoğlu’nun görüşmede, Güney Kafkasya'daki gerilimi ele aldığı belirtilerek, Blinken’ın ABD'nin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak ve ihtilafa uzun vadeli siyasi bir çözüm bulunmasına yardımcı olmak için çalışmaya devam edeceğini kaydettiği aktarıldı.
Görüşmede Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşına yanıt olarak NATO’nun birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yapıldığı belirtilen açıklamada, Bakan Blinken’ın Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden sevkiyatının devam etmesi konusunda Türkiye’nin diplomatik çabalarını övdüğü belirtilerek, BM aracılığındaki anlaşmaların sürdürülmesine ve Rusya’nın yaptıklarından sorumlu tutulmasının önemini vurgu yaptığı aktarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.