Hava Durumu

Biden: Putin'e kişisel yaptırımlar uygulanabilir

Batılı liderler, geçmişte Putin'e kişisel yaptırım tehdidinde bulunmaktan kaçınıyordu

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2022 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2022 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Biden: Putin'e kişisel yaptırımlar uygulanabilir

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Devlet Başkanı Vladimir Putin'e kişisel yaptırımlar uygulamayı düşünebileceklerini belirtti.

Biden'ın geçmişte nadir görülen kişisel yaptırım tehdidi, Pentagon 8 bin 500 ABD askerini 'yüksek alarm'a geçirirken ve NATO'nun Doğu Avrupa'daki faaliyetleri artırılırken yapıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük işgal olacağını" ve "dünyayı değiştireceğini" söyleyen Biden, mevcut yaptırım hazırlıklarına direkt olarak Putin'i hedef alan yaptırımların da eklenebileceğini belirtti.

Rusya'da muhalifler, Putin'in gizli tuttuğu ciddi bir mali varlığı olduğunu savunuyor. 

Kremlin, geçen haftalarda ABD'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yaptırım uygulamasının ilişkilerin koparılmasına eş değer olacağını ifade etmişti.

Dün AFP'ye konuşan üst düzey bir ABD yetkilisi, "Çok büyük sonuçları olacak yaptırımlar uygulamaya hazırız" dedi. Yetkili, planlanan yaptırımların 2014'te Rusya'nın Kırım'ı ilhak ettiğinde uygulananlardan daha ağır olacağını belirtmişti.

Kiev, Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edildiği 2014 yılından bu yana ülkenin Rusya sınırındaki iki bölgede ayrılıkçılarla savaşıyor. Savaş boyunca 13 bin kişi hayatını kaybetti.

Kiev, Rusya'nın ayrılıkçılara askeri destek sağladığını ifade ederken Moskova bu iddiaları reddediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.