Hava Durumu

Bursaspor'dan eski yönetime cevap: "Borcu kapatmak için Alinur Aktaş kendi senetlerini verdi"

Bursaspor İkinci Başkanı Sinan Topuk ve Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Zahit Yanar, gazetecilerin sorularını cevapladı. İkili, eski yönetimin sosyal medyadan yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2022 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2022 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursaspor'dan eski yönetime cevap: "Borcu kapatmak için Alinur Aktaş kendi senetlerini verdi"

Bursaspor 2. Başkanı Sinan Topuk ile Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Zahit Yanar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde basın mensupları ile yapılan sohbet toplantısında önemli açıklamalar yapan Topuk ve Yanar merak edilenleri kamuoyuyla paylaşırken yeşil beyazlı camiaya birlik beraberlik mesajları verildi.

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Zahit Yanar, “Eski yönetimin açıklamalarını sosyal medyadan ben de takip ettim. 20’ye yakın dosyanın kapandığından bahsediyorlar. Bahsettikleri 20 dosyada 11 dosyayı kapatmışlar. 9 tane borç devam ediyor. Atanasov’a 329 bin euro, Kembo 753 bin Euro’dan alacağı var. Bunlar, 'kapattık' dedikleri dosyalar. 1 milyon 900 bin Euro kapandığını iddia ettikleri dosyadan borç var. Barış Yardımcı’yı da Belediye Başkanı Alinur Aktaş ödedi. Bu kadar dosya kapandı ödedi diye bir durum yok. Tahta açılmış ama 6 milyon Euroluk bir transfer yapılmış yabancı oyuncularla ilgili bize maliyeti 5 milyon Euro maaliyeti var. 1 milyon 892 bin Euro + 4 milyon TL para ödenmiş bunun karşılığında 5 milyon Euro borç elde edilmiş. Oyunculara 999 bin Euro ödeme yapılmış bunun 675 bin Euro’sunu biz yaptık. 378 bin Euro’sunu geçmiş yönetim yapmış” dedi.

YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK
Sadece sportif olarak değil diğer konularda da başarılı olmaları gerektiğini aktaran ve yol haritalarını belirlediklerini ifade eden 2.Başkan Sinan Topuk, “Bursaspor her açıdan hazmedemediğimiz bir noktada. Mutlaka konuyu topyekün ele almalıyız. Biz göreve geldiğimizden her 2-3 günde bir haciz gelen bir yapı. İdari, hukuki ve mali yönden de bakıyoruz. Yol hartamızı belirledik. Bunu da ilerleyen günlerde açıklayacağız” diye konuştu.

KENETLENME VAR
Kulüp içinde birlik ve beraberliğin şehre de yansıyacağını dile getiren Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Zahit Yanar, “Kulüpte kenetlenme var. Yönetime bir güven mevcut. Birlik beraberliğin şehre yansıyacağımı düşünüyoruz. Deneyimli oyuncuların sahiplenmelerİ bizi çok mutlu ediyor. Ümitliyiz. Gençlerimiz heyecanlı. Taraftarımız da ekstra destek ve toleranslı olmalı. Hata da yapacaklar ama onları kazanalım. Uzun vadede gençlerimizin çok katkısı olacak” dedi.

Transfere engel 38 dosya var

Yeşil beyazlı kulübün şu an için transfere engel olan dosya sayısının 38 olduğunu ve rakamın güncel kutla 200 milyon liraya yaklaştığını ifade eden Sinan Topuk, “Vadelendirilen dosyalar vadelerini uyulmadı ve cezai şart uygulandı. Şu anda transfer tahtası için netleşen dosya sayısı 38. Üstüne ekleneceklerle 45 olacak. Maddi olarak bugünkü kur itibariyle 200 milyon lira seviyelerinde” şeklinde konuştu.

İki firmayla görüşülüyor

Bursaspor yönetimi, Timsah Park’ın isim hakkıyla ilgili iki firmayla görüşmelerine devam ediyor. Konuyla ilgili bilgler verem Mehmet Zahit Yanar, “Netleşen durum yok. Stat isim hakkıyla ilgili iki firmayla görüşmeler devam ediyor. Geçen sezon ki firma devam etmek istemediğini söyledi. görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Bu sezonun geliri 8 milyon lira

“Borcu bitirecek hamlelerde siyaseten ve yönetim olarak çalışmalar var” diyen Yanar, “Gelir ve gider arasında orantısız fark var. Bursaspor’u yaşatma tarafındayız. Gelir gider dengesi örtüşmüyor. Geleceğe yönelik de çalışmalar yapıyoruz. Başkanımız nezdinde Çevre Bakanlığı’yla çalışmalar sürüyor. Bu sezon toplam 8 milyon lira gelir bekliyoruz. Farklı gelir noktaları olmalı” ifadelerini kullandı.

Yayın için yarın ihale yapılacak

Yapılan toplantıda yayın konusundaki gelişmeler de aktarılırken, “2.ve 3.Lig yayın hakları için TFF çarşamba günü (yarın) ihaleye çıkacak. Duruma göre bir bakacağız. Yerel kanallardan da talep var. Çarşamba gününü bekliyoruz. Bursaspor’un maçları yayınsız kalmayacak” ifadeleri yer aldı.

Kura çekiminde istediler

Amedspor’un kura çekiminde aynı grupta yer almak istemediği ancak diğer konuların söz konusu olmadığını ifade eden Mehmet Zahit Yanar, “Amedspor’la ilgili gelen bir şey yok. Kura çekiminde böyle bir talepleri olmuş. Taraftarsız sahada oynansın diye bir talepleri olmamış. Bizim oraya gidip gelmekle problemimiz yok” dedi.

Takvimde yer açamadık

“Eskişehirspor’la ilgili Temmuz sonunda maç programımız belliydi. Talepler oldu ama Kütahya ile anlaşmıştık. Eskişehir’le da oynamak istedik ama olmadı. Takvimde yer açmak istedik olmadı. Bizim açımızdan bir olumsuzluk yoktu”

Hasan Basri 3.Lig’e gitti

Teknik heyet raporu doğrultusunda takımdan ayrılan Hasan Basri Ünal, 3. Lig ekiplerinden Darıca Gençlerbirliği ile anlaşmaya vardığı açıklandı. Genç futbolcuyla ilgili olarak, “Hasan Basri Ünal Darıca Gençlerbirliği ile anlaştı. Altyapıya gönderdiğimiz oyuncular vardı. Bazıları kiralık olarak göndereceğiz” denildi.

Çağatay ile yollar ayrılıyor

Bursaspor’da kanat oyuncusu Çağatay Yılmaz ili yollar karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Yanar konuyla ilgili olarak, “Çağatay Yılmaz ile karşılıklı anlaşarak devam etmeyeceğiz. Kendisine kulüp bakacak” diye konuştu.

Kütahya maçı Vakıfköy’de

Bursaspor’un lig öncesi Kütahyaspor ile oynayacağı son hazırlık maçı Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde alındı. Mücadele cumartesi günü saat 17.30’da oynanacak ve taraftara açık olacak.

Forma satışları 5 bini geçti

Yeni sezon forma satışlarının 5 bini geçtiğini ve bunun şampiyonluk senesinden sonra bir ilk olduğunu dile getiren 2.Başkan Sinan Topuk, “Şampiyonluk senesi sonrasında İlk defa en yüksek forma satılan dönemdeyiz. 5 bini geçtik toplu satışlar hariç” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.