Hava Durumu

Bursa Gürsulu öğrenciler "sıfır atık" için yarışacak

Gürsu Belediyesi, çocuklara, geri dönüştürülebilir atıkların toplanması konusunda duyarlılık kazandırmak amacıyla “Atığını topla, puanını topla, hediyeni kazan” sloganıyla, sıfır atık yarışması düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa Gürsulu öğrenciler "sıfır atık" için yarışacak

Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü organizasyonuyla, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada, öğrenciler geri dönüştürülebilir atıkları toplayarak yarışmaya katılabilecek.
1 Kasım 2022 - 31 Ocak 2023 tarihleri arasında, “Dünya temiz kaldıkça güzel”, “Sıfır atık hareketine katıl” sloganlarıyla düzenlenecek olan '' Sıfır Atık Yarışması”, 6-13 yaş arası, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayacak.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Dünyamızı ve doğal kaynaklarımızı koruyacak önlemlerin alınmasında en önemli önlemlerden biri olan geri dönüşümün yaygınlaştırılmasına yönelik birçok çalışma yapıyoruz. Çocuklarımızın geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasında duyarlılık kazanması ve bu alışkanlığı hayatlarının rutini haline sokmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Başlattığımız bu kampanya çerçevesinde, yarışmaya katılacak çocuklarımızı aynı zamanda spor yapmaya da yönlendirmek hedefiyle ödül olarak spor kurslarımızdan ücretsiz faydalanmalarını sağlıyoruz. Dünyanın korunmasına duyarlı, çevreyi ve doğayı düşünen nesiller yetişmesi için çabalıyoruz. Tüm hemşerilerimizden de başlattığımız bu yarışmaya katılmaları için çocuklarını yönlendirmelerini istiyoruz” dedi.
Kampanya tarihleri arasında toplanan atığın türüne ve miktarına göre kazanılan puanlar ile 100 puan toplayan öğrenci, Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği futbol, basketbol, voleybol veya yüzme kurslarından herhangi birine, bir aylık ücretsiz katılım hediyesi kazanacak.
Plastik, metal, ambalaj, kağıt, karton, cam ve pil atıklarından toplayarak Gürsu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim edecek öğrenciler yarışmaya katılmış olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.