Hava Durumu

Bursa’da şok kayyum ataması! Emir-Koop'ta neler oluyor?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da 80’li yıllarda kurulan Emir-Koop’ta yaşanan şok gelişmeyi bugünkü köşesinde paylaştı…

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa’da şok kayyum ataması! Emir-Koop'ta neler oluyor?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’da 80’li yıllarda kentteki yapı kooperatiflerine uygun rakamlara arsa temin etmek ve konut üretmek amacıyla dönemin Bursa Belediyesi tarafından kurulan EMİR-KOOP’ta şok bir gelişme var.

Bugün Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminde söz sahibi olmadığı ve Nilüfer’deki son kongrede seçilen 7 ismin kontrolündeki Emir-Koop’a 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce kayyum atandı.

Emir-Koop’un, Nilüfer’de okul alanında kalan ve varlıklarındaki 6 bin 401 metrekarelik arsayı özel bir inşaat şirketine satarak, sonrasında burada plan tadilatıyla konuta döndürme girişimleri üzerine Sultan Konakları Konut Yapı Kooperatifi’nce açılan dava üzerine mahkeme kayyum atanmasını kararlaştırdı.

Buna göre;

Erdinç Doğan, Haluk Çaruh, Hüseyin Bozbey, Musa Kırbaş, Sabri Akgün, Şener Güngör ve Tekin Kanburoğlu’ndan oluşan Emir-Koop yönetiminin yetkileri kısıtlandı. Mahkeme kayyum olarak da SMMM Tuncay Şimşek’i görevlendirdi. Mahkeme, yönetim kurulunu eylem ve işlemlerinin bundan böyle kayyum izin ve denetimine tabi tutulmasına hükmetti. Ayrıca, söz konusu davalık parselle ilgili  girişimler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ihbarda bulunulmasını ve tapuya yazı göndermek suretiyle de 3. şahıslara devir ve temlik edilmemesi yönünden ihtiyati tedbir konulmasını da kararlaştırdı.

Bu şok karar sonrası Emir-Koop’ta işlerin daha da karışacağı anlaşılıyor.

Davacı Kooperatif, Emir-Koop yöneticilerini, birliği zarara uğratma, varlıklarını eksiltme, usulsüz arsa satma nedeniyle kayyum atanmasını istemişti.

Kaynak: olay.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.