Hava Durumu

15 yaşındaki çocuğu öldürdü: ‘Eşim ikna oldu ama o kuma olmak istemedi’

Diyarbakır’ın bir köyünde yaşayan evli 7 çocuk babası olan Aslan Karakaş, 15 yaşındaki amcasının kızını kuma almak istedi. Küçük kız kabul etmedi. Cani adam küçük kızın da içinde bulunduğu aracı kalaşnikofla taradı. Tutuklanan Kararakaş savunmasında, "Eşimi ikinci kez evlenmek için ikna ettim ama o kabul etmedi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2022 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2022 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
15 yaşındaki çocuğu öldürdü: ‘Eşim ikna oldu ama o kuma olmak istemedi’

Olay Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Selamet köyünde 4 Şubat 2021 tarihinde yaşandı. ‘Kuma almak’ istediği 15 yaşındaki amcasının kızı Emine’den olumsuz yanıt alan evli 7 çocuk babası Aslan Karakaş, kalaşnikofla kızın da içinde bulunduğu aracı taradı. Kurşunların hedefi olan küçük kız, kaldırıldığı hastanede verdiği 4 aylık yaşam mücadelesini kaybetti. Karakaş ise 5 ay sonra silahıyla birlikte polise teslim oldu, tutuklandı.

Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada mütalaa veren savcı, sanık Aslan Karakaş’ın (32) evli olmasına rağmen 15 yaşındaki kuzeniyle imam nikâhlı evlenmek istediğini, Emine’nin ise yaşının küçüklüğü, kuma olmak istememesi ve akraba evliliği yapmak istemediği için sanığın çocuğa ve ailesine husumet beslediğini ifade etti.

Kalaşnikofla Aracı Taradı

Mütalaada, cinayet günü Emine'nin ailesiyle alışveriş yapmak için evden çıktıkları esnada sanık Aslan'ın ablası Münevver'in konuşma bahanesiyle Emine ve ailesinin içinde bulunduğu aracın önünü keserek oyaladığı, ailenin, saldırıya uğrayacaklarını düşünerek hızla kaçmaya çalışırken Aslan Karakaş'ın kalaşnikofla aracı taradığı ifade edildi.

Abla Kardeş İçin Ağır Müebbet İstedi

Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan 15 yaşındaki Emine Karakaş'ın 4 ay yoğun bakımda tedavi gördüğü ancak yaşam savaşını kaybettiği belirtildi. Mütalaada, olay sonrası kaçan sanığın kullandığı cep telefonlarını kapatarak kayıplara karıştığı bildirildi. Sanık Karakaş'ın saldırıdan 5 ay sonra aracı taradığı silahıyla teslim olduğunu belirten savcı, abla kardeş iki sanığın fikir ve eylem birliği içinde tasarlayarak çocuğu kasten öldürmek suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

“Eşimi İkinci Kez Evlenmek İçin İkna Ettim Ama O Kabul Etmedi”

Mütalaaya karşı savunması alınan sanık ise, “Kuzenimle evlenmek istediğimi annesine söyledim. Sonra eşimle konuştum ve ikinci evliliğimi yapmak istediğimi söyledim. Eşimi de ikna ettim. Olumlu bakınca imam nikâhıyla evlenmek istedim. İlk eşimden boşanmayı düşünmedim. Bir süre sonra ekonomik sıkıntılarım başlayınca ailesi evliliğe izin vermedi.

Olay günü ablam konuşmak için ailenin içinde bulunduğu aracın yanına gidince durmayıp hızla uzaklaştılar, bende korkutmak amacıyla peşlerinden birkaç kez ateş ettim. Silah seri atış konumunda olduğu için elim her tetiğe gittiğinde 4 mermi sıkmışım” diye konuştu.

“Benim Niyetim Konuşmaktı”

Tutuksuz yargılanan abla Münevver Karakaş da savcının mütalaasına katılmadığını, kendisinin olayda bir kusuru olmadığını belirterek, “Kardeşim Emine'nin başkasıyla evlendirilmek istendiğini bana anlattı. Olay günü evin önünde kalabalık görünce Emine'yi başkasıyla evlenmekten vazgeçmeye ikna etmek için gittim.

Ben suçsuzum, niyetim onlarla konuşmaktı. Ama benimle konuşmayı reddedip aracı hareket ettirince bu sırada kardeşim onlara ateş açtı. Beraatımı istiyorum” dedi. Mahkeme, sanık avukatlarının mütalaaya karşı son savunmalarını yapmaları için kendilerine süre verilmesine karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.