Hava Durumu

Gündem: Ak Saray'ın Elektrik Faturası

null

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2014 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2014 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Gündem: Ak Saray'ın Elektrik Faturası

Cumhurbaşkanı Erdoğan için yapılan ‘Ak Saray’ hakkında kaçak olması, büyüklüğü ve maliyetine yönelik tartışmalar sürerken BirGün bu sarayın kamuya maliyetinin olacağını araştırdı.

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu eski üyesi Nevzat Çeltek, bu büyüklükteki bir yapının aylık ortalama 700 bin TL’lik bir elektrik faturası çıkaracağını hesapladı.

Yüzde 40 olursa

Çeltek, “Bu asgari bir güç öngörüsü olup, günümüzde yöneticilerin lüks tüketim anlayışının da etkisi düşünüldüğünde, verimlilik yöntemleri gelişmekle birlikte tüketimin de geliştiğini dikkate almak gerekmektedir. Bu nedenle yapının aylık tüketiminin, eş zamanlılık faktörleri ile birlikte, kurulu gücünün yüzde 40 oranında daimi kullanımda olduğu, yukarıda baz alınan rakamsal verilere göre 1 milyon 800 bin kilovat saat olduğu hesaplanmıştır.” dedi.

Öngörü 700 bin

Isıtma-soğutma sistemleri, iç ve dış aydınlatma gibi faktörlerin birlikte düşünülmesi gerektiğini belirten Çeltek “Bu tüketimin maddi karşılığı, EPDK’nin resmi daireler için geçerli kılınan ticarethane tarifesi üzerinden hesaplama yapıldığında aylık olarak yaklaşık 700 bin TL olacaktır” dedi. Buna göre ‘Ak Saray’ın sadece elektrik gideri için kamunun cebinden yıllık yaklaşık 8,5 milyon TL çıkacak.

Kaynak: Birgün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.