Hava Durumu

Torunlar İşçilerin Hakkını Bakanlık Zoruyla Ödedi

null

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2014 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2014 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Torunlar İşçilerin Hakkını Bakanlık Zoruyla Ödedi

Mecidiyeköy’de, 10 işçinin ölümüne yol açan asansör faciasının yaşandığı Torun Center rezidansına işçilerin çalışma koşullarına yönelik aksaklıklar yüzünden 1 milyon 600 bin TL ceza kesildi. Cezalar, bundan önce maaş ve primlerini alamayan işçilere verildi.

6 Eylül tarihinde 10 işçinin ölümüne yol açan facianın ardından Torunlar GYO’ya ait Torun Center’daki işçilerin durumu da ortaya çıkmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin firmadaki işçilerin durumlarına yönelik başlattığı araştırma sonucunda, işçilerin kıdem tazminatları, fazla mesaileri, fazla çalışma ücretleri ve genel tatil günlerinde çalıştırıldıkları zamanın ücretlerine kadar bir dizi konuda hak ihlaline uğradığı saptandı.

Torun Center inşaatında çalışan 185 işçinin, haklarının verilmediği tespit edilince, firmadan alacaklara karşılık toplam, 1 milyon 600 Bin TL tahsil edildi. Bakanlık yetkilileri, bu paranın işçilere dağıtıldığını söyledi.

Torunlar kazadan sorumlu tutulmamıştı

torunlar isciTorun Center’da yaşanan asansör faciasına dair İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 4’ü tutuklu 25 sanık hakkında ’Taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan iddianame hazırlamıştı. Hazırlanan iddianame, İstanbul’daki 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

25 sanık için, 22.5’ar yıla kadar hapis cezası istenirken Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun da dahil olmak üzere Torunlar GYO yönetimi için kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.