Hava Durumu

Ölümünün 1. Yılında Nejat Uygur Anılıyor

null

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2014 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2014 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Ölümünün 1. Yılında Nejat Uygur Anılıyor

Türk tiyatrosunun usta oyuncusu Nejat Uygur vefatının 1′inci yılında anılıyor.

10 Eylül 2007′de beyin damarlarında oluşan bir tıkanıklık nedeniyle vücudun sol tarafında kısmi felç geçiren Uygur uzun süre tedavi görmüştü.

Usta tiyatrocu hastanede tedavi görmesine rağmen 18 Kasım 2013 günü solunum yetmezliği (respiratuar yetmezlik) sebebiyle 86 yaşında hayatını kaybetti.

Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Nejat Uygur Kimdir?

Türk tiyatrosunun ve komedi dalının duayen isimlerinden biri olan Nejat Uygur,1927 yılında Kilis’te dünyaya geldi. Babasının subay olması sebebi ile ilk ve orta öğrenimini Anadolu’nun çeşitli illerinde yaptı. Orta öğreniminin ardından Güzel Sanatlar Akademisi’nin Heykel sanatları bölümüne girdi ancak mezun olamadı.

Bu başarısızlığın ardından kendini tiyatro konusunda uzmanlaştırma kararı alan Nejat Uygur, çok kısa bir süre bu işin eğitimini aldı. 1949 yılında profesyonel olarak tiyatro yaşamına atılmaya karar verdi. Hayatına 1949 yılında “Nejat Uygur Tiyatrosu” ile adım atan Uygur, bu tiyatronun düşündüğü ilk meslek olmadığını sürekli olarak dile getirmişti.

Nejat Uygur, düzenlediği komedi türündeki tiyatrolar ile tüm Türkiye’nin ilgisini üzerinde topladı. En çok sevilen “Şapşalak” ve “Kabare” isimli tiyatroları ile beğeni kazanan Nejat Uygur, Türk tiyatrosuna pek çok eser hediye etti

Karısı’da kendisi gibi Tiyatrocu olan Nejat Uygur’un 2’de oğlu bulunuyor. Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerde babalarının izinden tiyatro sahnelerinde ve ekranlarda görünüyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.