Hava Durumu

Küçük Şefler İş Başında

null

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2014 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2014 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Küçük Şefler İş Başında

Bursa Çocuk Üniversitesi’nin minik Asistanları Yaşam Becerileri ve Foody derslerin de çok eğleniyor.

Farklı eğitim anlayışıyla Bursa’ lılara hizmet veren Çocuk Üniversitesi’nde; 0-6 yaşa arası öğrenciler  Asistanlar, Doktorlar ve Profesörler ismini taşıyan sınıflarda eğitim görüyor. Üniversitedeki gibi akademik unvanlarla isim alan sınıflar Pratik Yaşam Becerileri Dersinde yaş gruplarına göre Çamaşır Katlama, Ayakkabı Bağcığı Bağlama ve Dolap düzenlenmesi gibi etkinliklerle erken yaşlarda el becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyor. Sorumluluklarını aldıkları tüm süreçlerde çaba sarfeden öğrenciler, başarılı ve özgüveni yüksek bireyler olabilmenin temellerini atıyor.

Okulda ders programına dahil bir diğer ders olan Foody etkinliği de öğrencilerin en keyif aldıkları derslerden biri. Öğrenciler Foody dersinde öncelikli olarak doğru beslenme alışkanlıklarıyla ilgili bilgilendiriliyor.  Temel besin gruplarını ve yararlarını öğrenen sınıflar uygulamalı Foody etkinliğinde her hafta başka lezzetlere imza atıyor. Yeşil Mercimek, Fasulye gibi baklagillerin  tüm pişirme aşamalarına şahit olan minikler önyargılı oldukları yiyeceklere karşı farkındalık yaşıyor. Meyve salatası, ayran, kurabiye, kek ve benzeri pek çok lezzetin hazırlık aşamalarına katılan minik aşçıların severek hazırladığı yemeklerden biride Spagetti .

Bursa Çocuk Üniversitesi Demirci Kampüsü Müdür Yardımcısı Nuray Salı, kendi hazırladıkları yemekleri yerken öğrencilerinin tüm önyargılarından kurtulduklarını ve Karnabahar, Lahana gibi daha önce tadına bile bakmadıkları lezzetlerle tanıştıklarını paylaştı. Pratik Yaşam Becerileri ve Foody etkinliklerinin öğrencilerini gelecekteki yetişkin hayatlarına hazırladığını vurgulayan Salı, özgüvenin temel kazanım olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.