Hava Durumu

Sporda Çok Sık Yapılan 3 Hata

null

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Sporda Çok Sık Yapılan 3 Hata

Spor yapmaya yeni başlamış da olsanız, yıllardır spor yapıyor da olsanız, egzersiz hatası yapmanız mümkün. İşin en kötü tarafı, düzenli olarak egzersiz yapıyor olmanıza rağmen bu hatayı yaptığınızın farkına varmamanız.

Egzersiz hatalarının kötü sonuçlarıyla karşılaşmayı beklemek yerine, şimdi, hemen bu hatalarla yüzleşmenizi öneririz.

İşte, egzersiz sırasında yapılan 3 hata...

Kaliteden ziyade egzersiz miktarıyla ilgileniyorsunuz

Önemli olan bir hareketi yüzlerce kez tekrar etmekle mi övünüyorsunuz? Ya da çok fazla spor yapmakla? Bunun haklı bir gurur olmadığını söyleyelim. Bir şeyi yüzlerce kez tekrar etmenin size fayda sağlaması neredeyse imkansız. Öncelikle etkili bir şekilde egzersiz yaptığınızdan ve hareketleri doğru uyguladığınızdan emin olun. Bu şekilde verimliliği üst düzeye çıkarmak ve güç kazanmak kolaylaşır. Bir kere kendinizi daha güçlü hissetmeye başladığınızda, daha fazla tekrar yapmaya da başlarsınız zaten.

Yaptığınız sporu hiç değiştirmiyorsunuz

Otopilota bağlamış gibi her gün aynı egzersizi yapmak kolay. Ama zor bir sporu tekrarlıyorsanız bir noktada sonuçları görmeyi durdurursunuz, çünkü kaslarınız artık zorlanıyordur. Her dört ila altı haftada bir, yaptığınız egzersizleri değiştirin. Spor salonunun ağırlık odasında tüm aletleri kullanıyorsanız, ağırlık aleti olmadan egzersiz yapmaya devam edin ya da tam tersi. Genellikle koşu bandında koşuyorsanız, biraz da kardiyo yapmayı deneyin. Zaman zaman egzersiz yoğunluğunu artırdığınızdan ve yeni hareketler denediğinizden emin olun. Bu sizin tazelenmiş hissetmenizi sağlayacaktır.

Gerçekçi olmayan hedefler belirliyorsunuz

Çok kısa sürede çok fazla kilo vermeyi deniyor ya da fitness kapasitenizin üstünde çalışıyor olabilirsiniz. Bu, size sadece hayal kırıklığı ve yaralanmalar olarak geri döner. Kendinize karşı dürüst olun. Kilo verme hedefine en kısa sürede ulaşmak üzere size zarar verecek geçici düzeltmeler yapmak yerine yaşam tarzınızda bir değişiklik yapın. Çünkü mesele sağlık ve spor; sayılar değil!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.