Hava Durumu

En Fazla Kitabı Kim Okuyacak?

null

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2014 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2014 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
En Fazla Kitabı Kim Okuyacak?

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, çocuklara kitap sevgisini aşılamak için 4 yıl önce başlattığı “Boyun Kadar Kitap Oku “ projesini bu eğitim döneminde de sürdürüyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğrenci ve öğretmenlere gönderdiği mektuplarla projeye katılım çağrısı yapıyor.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, çocukların okuma alışkanlıklarına katkı sağlamak, okumayı eğlenceli hale getirmek amacıyla Nilüfer Rotary Klübü işbirliği ile yürüttüğü "Boyun Kadar Kitap Oku" projesini bu yıl dördüncü kez hayata geçirdi.

Okumanın bir serüven; özgür ve duyarlı bireyler yetiştiren en bereketli topraklar olduğu inancıyla projeyi hayata geçiren Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri projeyi okullarda tanıttı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in projeye ilişkin öğrencilere ve öğretmenlere hitaben yazdığı mektuplar ilçe merkezi ve köylerindeki 56 devlet okulu ziyaret edilerek 30 bin 55 öğrenciye, öğretmen ve idarecilere ulaştırıldı. Başkan Bozbey, öğrencilere hitaben yazdığı mektupta onları kitaplar evrenine sihirli yolculuk yapmaya davet ederek şöyle sesleniyor: “ Eminim ki merakla okumanın, kelimeler eşliğinde yepyeni evrenler keşfetmenin ne kadar ilginç bir macera olduğunu çok iyi biliyorsun. Proje sona erdiğinde, çok kitap okuyan diğer arkadaşlarınla birlikte sen de armağan kazanma ve sürpriz geziye katılma şansını yakalayabilirsin.”

Nilüfer ilçesine bağlı devlet okullarındaki 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılabileceği Boyun Kadar Kitap Oku Projesi’nde en çok kitap okuyan çocuklar öğretmenleri ile sürpriz gezi ve armağanlar kazanacak. Ayrıca, en yüksek oranda katılım sağlayan okullara da fotokopi cihazı hediye edilecek. Öğrenciler yarışmaya, 2014-2015 eğitim yılının başından itibaren okudukları kitapların özetlerini kendilerine gönderilen formlara işleyerek katılabilecekler. Boyun Kadar Kitap Oku Projesi’ne son başvuru tarihi ise 22 Nisan 2015.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.