Hava Durumu

İnegöl'de Denetimler Sürüyor

null

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2014 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2014 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İnegöl'de Denetimler Sürüyor

Geçtiğimiz Ekim ayında İnegöl’deki fırınları denetleyen İnegöl Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ile Veteriner Hekimliği işbirliğinde lokanta ve pidecileri denetledi.  Yaklaşık 100 lokanta ve pidecinin denetlendiği uygulama ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; denetimlerin devam edeceğini söyledi. 

Ansızın yapılan genel denetimlerde ruhsatsız 3 işletmeye zabıt tutulurken, istenilen şartları taşımayan işyerlerine gerekli şartları yerine getirmeleri için süre verildi.

İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına önem verdiklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Alper Taban,  bu kapsamda; fırınlar, lokantalar, kasaplar, okul kantinleri ve pazaryerleri gibi gıda üretimi ve satışı yapan birçok işyerinde denetimleri titizlikle sürdürdüklerini belirtti.

Taban; denetlemelerdeki amaçlarının; vatandaşların hijyenik ortamlarda sağlıklı gıda tüketmelerini ve güven içinde yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. Gıda üretimi yapan işyerlerinin şartlara uygunluğunu denetlemek ve halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek işyerlerinin faaliyetlerini kontrol altında tutmak istediklerini ifade eden Taban;  denetimlerin, iş yerlerinde genel temizlik, havalandırma, kılık kıyafet, çöp kovaları, bone, personel kişisel temizliği, gıdaların korunma şartları ve ruhsat gibi konuların ön planda olduğu genel denetimler olduğunu vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.