Hava Durumu

Facebook'tan Hakarete Hapis Cezası

null

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2014 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2014 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Facebook'tan Hakarete Hapis Cezası

Erzurum’da tanımadığı bir kişiye facebook hesabından hakaret eden E.T. tutuksuz yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesinde, 'Onur, Şeref ve Saygınlığının rencide etmek' suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, E.T isimli şahıs facebook hesabından tanımadığı H.Ö. (25) isimli kişiye ”Geri zekâlı, beyinsiz’ yazılı hakaret içeren mesaj gönderdi. H.Ö.’nün şikâyetçi olması üzerine E.T. hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Karar duruşmasında E.T. hakkında şikayetçi olan H.Ö.,”Üç gün süreyle aynı mesajları görünce psikolojim bozuldu. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Umarım bundan böyle tanımadığı kişilere onur kırıcı mesaj göndermez” dedi.

Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen E.T. "Ben kimseye hakaret'te küfür de etmedim. Çok sevdiğim bir arkadaşıma göndermiş olduğum mesajı başka bir arkadaşın hesaptaki mesajına gönderdim. Özür dilerim” dedi.

Mahkeme, “Geri zekalı, beyinsiz” şeklindeki hakaret ifadelerine TCK’nin 125/2 maddesi kapsamında “onur, şeref ve saygınlıklarını rencide edecek şekilde hakaret ettiği gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, Denetimli Serbestlik Yasası Hükmüne göre, verilen hapis cezasını 5 yıl süre ile erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.