Hava Durumu

Bizde Zeytin Çok Keselim Gitsin

null

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2014 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2014 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bizde Zeytin Çok Keselim Gitsin

Manisa’nın Yırca köyünde Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararının açıklanmasından saatler önce 6 bin zeytin ağacın kesilmesini savunmak AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’a kaldı: “5 bin ağaç kesildi, 59 milyon 995 bin ağaç daha duruyor orada? Ciddi yatırım yapılıyor.”

‘Barajlar yapılırken kesilmedi mi?’

Milliyet’in haberine göre Yırca’da kesilen ağaçlarla ilgili ilk kez konuşan Özdağ, hukuksuzca kesim yapan hükümete yakın Kolin şirketine destek çıktı.

Özdağ, “Manisa’daki zeytin ağacımızın sayısı 16 milyondur. Duble yollar yapılacak. Bu yollar yapılırken ağaçlar kesilecek ve kesiliyor. Barajlar yapılırken kesilmedi mi? Burada 5 bin zeytin ağacı kesildi. Kolin grubu ciddi bir yatırım yapıyor” dedi.

Yırcalılarla Kolin anlaşır

Danıştay’ın aldığı kararı da değerlendiren Özdağ, hala tarım arazisi olmasına ve köylülerin topraklarında kalma isteğine Yırcalıların şirketle anlaşma yoluna gideceğini de ileri sürdü.

“Gönül isterdi ki burasının rızayla kamulaştırılması gerçekleşsin. Danıştay ağaç kesimini durdurdu. Bu durumda vatandaşla şirket anlaşmaya gidecek” diyen Özdağ, bunun Türkiye’ye bir yıl kaybettireceğini söyledi.

Kes kes bitmez, ne de olsa 16 milyon var

Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Kolin grubu 5 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bu tür işler yapılırken ağaç kesilmesi zaman zaman olacak. Manisa’da 16 milyon zeytin ağacının olduğunu kimse unutmasın! Toplam 60 milyon ağacımızın içinde 5 bin kesildiyse geriye 59 milyon 995 bin ağaç daha duruyor orada.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.