Hava Durumu

Gemlik'te Muhteşem Final

null

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2014 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2014 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Gemlik'te Muhteşem Final

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun düzenlediği; Sancaktepe Motosiklet Kulübü’nün organize ettiği, Türkiye Motokros Şampiyonası’nın 7. Ayak Türk Kızılayı Yarışı Bursa’nın Gemlik İlçesi, Şahin Tepe MX Parkurunda; Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Gemlik ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin yoğun çabalarıyla bir ay içinde tamamlanan Avrupa çapındaki parkurda yapılan yarışa Bursa, İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Ankara ve Tekirdağ’ın yanı sıra Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 73 sporcu katıldı.

“146 yıldır yanımızdaydınız, şimdi sıra bizde” sloganıyla 1.670 metre uzunluğunda ve 18 rampadan oluşan Gemlik Belediyesi MX Parkurunda organize edilen Türk Kızılayı yarışı büyük ilgi gördü. Ak parti Bursa Milletvekilleri İsmet Su ve İsmail Aydın’ın yanı sıra Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Ak Parti İlçe Başkanı Necdet Yılmaz’ın da yakından izlediği yarışlarda, hız, adrenalin, heyecan ve tutku dolu gösteriler nefes kesti. Gemlik Belediyesi’nin hazırladığı tribünlerin yanı sıra parkurun çevresinde de motosiklet sporları tutkunları unutamayacakları iki gün geçirdi. 14 Kasım’da Bursa Saltanat Kapısında startı verilen yarışlar, 15 Kasım Cumartesi günü antrenman ve sıralama turları ile devam etti. Yoğun Sis nedeniyle yarıda kalan ikinci gün sıralama turları, 16 Kasım Pazar günü yerini heyecan fırtınasına bıraktı. Türkiye, KKTC ve Bulgaristan’ın en ünlü sporcularının hız ve adrenalin dolu yarışları ayakta alkışlandı. Bu arada parkurun açılış töreni de büyük ilgi gördü.

Motorsporları tutkunlarının ilgiyle takip ettiği yarışları binlerce seyirci izledi. Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve İsmet Su, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Adil Tunç ile Şahin Tepe’de iki etap halinde start demirine sıralanan yarışçıları alkışlarıyla destekleyen motokros severler, Gemlik Belediyesi tarafında kurulan tribünleri doldurdu.

Gemlik Belediyesi’nin katkılarıyla Sancaktepe Motosiklet Kulübü’nün organize ettiği, Türkiye Motokros Şampiyonası Türk Kızılayı Yarışı’nın ödül töreni Bursa’nın Gemlik İlçesi İskele Meydanında yapıldı. “146 yıldır yanımızdaydınız, şimdi sıra bizde” sloganıyla yapılan yarışta dereceye giren sporcular kupalarını ve ödüllerini Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Adil Tunç ile TMF Yönetim Kurulu Üyesi Ogün Baysan, Ak Parti İlçe Başkanı Necdet Yılmaz ve Belediye Meclis üyelerinden aldı.

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yarışa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden katılan Murat Adıgüzel ile kupa töreninde KKTC’nin 31. kuruluş yıldönümü nedeniyle pasta kesti. Gemlik Âşıklar Saz Evi Orkestrasının konseri ile renklenen kapanış töreninde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31. Kuruluş yıldönümünün de unutulmaması ve Kıbrıs Haritası şeklinde yaptırılan pastanın kesilmesi ayakta alkışlandı.

On iki sınıfta dereceye giren sporcular kupalarını İskele meydanında havaya kaldırırken, Gemlikliler motokrosçuları alkış yağmuruna tuttu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sporun her branşında uluslar arası düzeyde organizasyonlara ev sahibi yapabilecek düzeyde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, Enduro Şampiyonasının ardından MotoKros Şampiyonasının da başarıyla yapıldığını vurguladı. Sporculara ve yöneticilere teşekkür eden Refik Yılmaz, 2015 Haziran ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına da talip olduklarını ifade ederek, her türlü hizmet ve desteğe hazır olduklarını söyledi. TMF Yönetim Kurulu üyesi Ogün Baysan’da, Refik Yılmaz’a teşekkür ederek, katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Pazar günü sabah 10.00’da başlayıp, akşamüstü 17.00’de sona eren yarışlarda, dereceye giren sporcular şöyle;

MX1: Shevki Shevkiev, Şakir Şenkalaycı, Volkan Özgür

MX2: Asrın Rodi Pak, Ulukan Ulu, Galip Alp Baysan

MX2 Junior: Asrın Rodi Pak, Galip Alp Baysan, Mücahit Talha Zengin

MX3: Atanas Petrov, Vasil Stoyanov, Murat Başterzi

Veteran: Koray Uysal, Hüseyin Neziroğlu Murat Adıgüzel

Veteran 50 Yaşüstü: Hüseyin Neziroğlu, Ümit Dirin, Fahrettin Altınkök

85cc A: Can Öncü, Deniz Öncü, Yasin Karaböce

85cc B: Berkay Demir, Furkan Valimaki, Muhammed Hamza Zengin,

65cc A: Deniz Öncü, Can Öncü, Furkan Valimaki

65cc B: Murathan Çetin, Taha Canbazoğlu, Buğrahan Bayraktar

50cc: Ali Berk, Alp Ömer Berker, Marin Demir Çeliköz

ATV: Volkan Özgür, Erdal Demiryol, Erkan Kısa.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.