Hava Durumu

Gemlik'e Uzman Heyet!

null

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2014 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2014 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Gemlik'e Uzman Heyet!
Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu. Tüzel Kişilik kazanan Derneğin yönetim kurulu üyeleri, tanıtım turlarına başladı. Dernek Başkanı Şükrü Deviren ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, dernek kuruluş amaçlarını ve hedeflerini anlattılar.

Samimi ve sohbet havasında geçen ziyarette konuşan Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Deviren, ilçede yapılan iyi işleri ve yatırımları desteklerken, tıkanmış ya da yapılmamış hizmet ve çalışmalara da çözüm getirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Konusunda uzman kişilerden oluşan yönetim kurulu üyelerinin ilçenin geleceğinde çözüm önerileri ve projelerle katkı sunacağını anlatan Deviren, “Etnik veya siyasi kimliğe prim vermiyoruz. Gemlik’in sosyal, kültürel, sportif yaşamına yönelik projeler üreteceğiz. Hizmet ve yatırımları takip edeceğiz. Bu konuda en büyük destekçimiz olacağına inandığımız yerel yönetimlerle de iş birliği içinde, geleceğimize yönelik projelerin yatırıma dönüşmesini teşvik ve takip edeceğiz" dedi. Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği üyelerini kutlayan ve çalışmalarında başarılar dileyen Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, her türlü yapıcı, fikir, öneri ve projeye destek olacaklarını bir kez daha vurguladı. Dernek Yönetim Kurulu üyesi Turgut Akcan’ın, kimsesiz çocuklar sığınma evi, kadın sığınma evi ve huzurevi yapılması konusundaki proje teklifine de açıklık getiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kurşunlu Verem Savaş Dispanseri Evlerinin Huzurevi için Bursa Büyükşehir Belediyesine devredildiğini hatırlattı. Kadın Sığınma Evlerinin de küçük ilçelerde bir takım sorunlara yol açtığını anlatan Refik Yılmaz, bu konuda yine Bursa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı proje ve çalışmalara destek verilebileceğini kaydetti.

Kumla’ ya Çocuk Sığınma Evi

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kumla Mahallesinde Posta İşletme Müdürlüğüne ait 6 katlı, sosyal tesis ve otel olarak hazırlanan ve şu an kullanılmayan binanın, Çocuk Sığınma Evi veya Kimsesiz Çocukları Koruma Merkezi olarak yeniden yapılabileceğini vurguladı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu konuda Posta İşletme Genel Müdürlüğü ile bir çalışma başlatacaklarını ve dernek olarak buna katkı koyabileceklerini ifade ederek, “Güzel ve somut bir proje getirdiniz. Biz daha önce bu binayı gezdik. Zaten otel olarak, sosyal tesis olarak yapıldığı için çocuk koruma merkezi olarak güzel bir hizmet verebilir. Biz devir için gerekli işlemleri başlatalım. Sizler de bizlere destek verin. Gemlik’e bu önemli projeyi hep birlikte kazandıralım” dedi. Dernek Yöneticilerinin başı boş sokak hayvanları ile ilgili sorularını da yanıtlayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Adliye Köyü Mevkiindeki 36 dönümlük arazinin Bursa Büyükşehir Belediyesi ile modern bir hayvan barınak merkezi haline getirileceğini müjdeledi. Buna karşın muhalif belediye meclis üyelerinin Gemlik Belediye Meclisinde kabul ettikleri konuyu Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde ret ettiklerini açıklayan Yılmaz, “Neden ret ediyorlar bilmiyorum? Öneri de getiren yok. Bize Engürücük Bölgesinde 7 dönümlük araziyi söylüyorlar. Biz de diyoruz ki, 36 dönümlük daha güzel ve büyük arazi var. Oraya yapalım. Neticede Gemlik’e bir hizmet getireceğiz. Bunu engellemenin kime yararı var ki?” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.