Hava Durumu

2019 Ziraat Bankası kredi kartı kampanyası Ziraat Bankası kredi kartı borcu yapılandırması şartları nedir

Ziraat Bankası borç yapılandırma kredisi Türkiye'de gündem oldu. Kredi kartı borç yapılandırmasında faiz 24 aya kadar yüzde 1.10, 60 aya kadar 1.20 olacak. Peki Ziraat Bankası kredi kampanyasında aranan şartlar neler? Ziraat Bankası, kredi kartı borçlusuna 24 aya kadar aylık yüzde 1,10 ve 60 aya kadar aylık yüzde 1,20 faizle bireysel ihtiyaç kredisi kullandıracak. Bu kredi Ziraat Bankası'na kredi kartı borcu bulunan müşterilerin yanı sıra diğer bankalara kredi kartı borcu bulunan ve ödeme güçlüğü çekenlere de verilecek. 2019 Ziraat Bankası kredi kartı kampanyası Ziraat Bankası kredi kartı borcu yapılandırması şartları nedir? Gibi soruların cevabı haberimizde

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2019 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 08:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
2019 Ziraat Bankası kredi kartı kampanyası Ziraat Bankası kredi kartı borcu yapılandırması şartları nedir

Ziraat Bankası kredi kartı kampanyası: Borç yapılandırması şartları neler? Ziraat Bankası kredi kartı borcu olanlara uygun faiz vererek borçlarını yapılandırıyor. Kredi kartı borçluları için oluşturulan paketin ismi 'Birleştiren İhtiyaç Kredisi' olarak açıklandı. Vatandaş Ziraat Bankası borç yapılandırma kredisinin faiz oranlarını ve ödeme tablosunu merak ediyor. İşte detaylar... Yapılan açıklamanın ardından kredi kartı borcu olan vatandaşlar, Ziraat Bankası'na başvurarak borçlarını yapılandırma hakkına sahip olabilecekler. Uygulama, Ziraat Bankası'na kredi kartı borcu bulunan müşterilerin yanı sıra diğer bankalara kredi kartı borcu bulunan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşları da kapsayacak. 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan vatandaşlarımızın üzerindeki anapara ve faiz yükü Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile azaltılarak uygun vade seçenekleri ile kredi kartı borçları ödenebilir hale getirilecektir. Birleştiren İhtiyaç Kredisi başvuruları Şubelerimiz aracılığı ile yapılabilecektir."

Ziraat Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Ziraat Bankası, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeni bir uygulama başlatmıştır. Uygulama, Ziraat Bankası'na kredi kartı borcu bulunan müşterilerin yanı sıra diğer bankalara kredi kartı borcu bulunan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızı da kapsayacaktır. Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile bireysel müşterilerimize  Bankamızdaki ve diğer bankalardaki kredi kartı borçlarını gelirlerine uygun ödeme planı altında, uygun koşullarda birleştirme imkânı sunulmaktadır.

Söz konusu ürün ile gerek Ziraat Bankası müşterilerinin, gerekse diğer banka müşterilerinin borçluluk düzeylerinin dengelenmesi, finansal yapılarının daha sağlıklı ve yönetilebilir hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Birleştiren İhtiyaç Kredisi kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlar ile 24 aya kadar aylık %1,10 ve 60 aya kadar aylık %1,20 faiz oranlarıyla müşterilerimize sunulmaktadır.

SON GÜN NE ZAMAN

31 Aralık 2018 tarihi itibariyle nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan vatandaşlarımızın üzerindeki anapara ve faiz yükü Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile azaltılarak uygun vade seçenekleri ile kredi kartı borçları ödenebilir hale getirilecektir. Birleştiren İhtiyaç Kredisi başvuruları Şubelerimiz aracılığı ile yapılabilecektir."

KREDİ KARTI YAPILANDIRMA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yapılan açıklamanın ardından kredi kartı borcu olan vatandaşlar, Ziraat Bankası'na başvurarak borçlarını yapılandırma hakkına sahip olabilecekler. Uygulama, Ziraat Bankası'na kredi kartı borcu bulunan müşterilerin yanı sıra diğer bankalara kredi kartı borcu bulunan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşları da kapsayacak.

31 Aralık 2018 tarihi itibariyle nakit avans kullanılması veya kredi kartı harcaması nedeniyle kart borcu ödeme güçlüğü yaşayan veya gecikmede olan vatandaşlarımızın üzerindeki anapara ve faiz yükü Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile azaltılarak uygun vade seçenekleri ile kredi kartı borçları ödenebilir hale getirilecektir.

Ziraat Bankası'nın kredi kartı borcuna karşılık vereceği bireysel kredinin şartları da belli olmaya başladı.

Bireysel kredinin en önemli şartı, kredi kartı müşterisi olunan banka tarafından takibe alınmamış olmak.

BAŞVURU NEREYE YAPILIR?

Vatandaşlar kredi kartı borçlarının yapılandırılması için Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapabilecek. Kredi kartı borcu olan vatandaşlar, bu borcunu kapatmak için Ziraat Bankası'ndan "birleştiren ihtiyaç kredisi" alacak. Uygulamadan yararlanmak isteyenler, kimlik belgesi ve gelirlerini gösteren belgeyle Ziraat Bankası şubelerinden başvuru yapacak.

FAİZ ORANI NE KADAR?

Başkan Erdoğan'ın müjdesini verdiği ve kredi kartı borcu olanlara yapılandırma imkanı sunulduğu bu gelişme ile birlikte faiz oranları da en çok merak edilen konular arasında yer almaya başladı. 'Kredi kartı borç yapılandırma faiz oranı kaç' şeklinde aratılan sorular ile ilgili Ziraat Bankası'ndan konuyla ilgilli bir açıklama geldi. Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklama;

"Birleştiren İhtiyaç Kredisi; kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından çok daha uygun şartlar ile 24 aya kadar aylık %1,10 ve 60 aya kadar aylık %1,20 faiz oranlarıyla müşterilerimize sunulmaktadır."

HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Ziraat Bankası, kredi işlemleri için kimlik belgesi ve gelir belgesi istiyor.

Ayrıca, Son 3 aya ait maaş onaylı bordrosu

Şirket yetkilisinin imza sirküsü

SGK tescil ve hizmet dökümü

Borçlunun gelirinin yetersiz bulunması halinde kefil de istenebiliyor.

KAÇ TAKSİT İLE ÖDEME YAPILIYOR?

Düzenli ve sürekli olduğu belgelenen aylık gelirin en fazla yarısını verilecek kredinin taksitine ayıracak bir işlem yapılıyor.

 Örneğin 3 bin lira aylık geliri olan kredi kartı borçlusunun taksiti en fazla 1500 lira olarak belirleniyor.

Sağlanan kredinin vadesi de borçlunun gelirine göre 24 veya 60 ay olarak belirleniyor.

Kredi kartı borçlarında asgari ödemeyi yapmış olma ya da asgari ödeme yapılmamışsa bile takibe düşmemiş olma şartı aranıyor.

Kredi kartını kullandığı bankayla kart borçları için yapılandırma anlaşması imzalamış vatandaşların kredi talebi de karşılanmıyor.

KREDİ KARTI İPTAL Mİ OLACAK?

Ziraat Bankası, borçlu kartların iptalini de istiyor. Ancak uygun şartları taşıyanlara borcun kapatılmasıyla birlikte yeni kredi kartı da verilebiliyor.

10 MADDEDE YAPILANDIRMA

1) Ziraat Bankası'nın kredi kartı borçlarını ödemekte zorlananlar için kullandıracağı kredi 'Birleştiren İhtiyaç Kredisi.' Ziraat Bankası ya da diğer bankaların müşterileri bu krediyi kullanarak kredi kartı borçlarını kapatabilecek.

2) Kredi kartı borcunu yapılandırmak isteyenlerin ya asgari ödemeyi yapmış olması ya da borcunu geciktirmiş ama takibe düşmemiş olması gerekecek.

3) Şu anda kredi kartlarının gecikme faizi yüzde 2.75. Ziraat Bankası'nın kullandıracağı kredide 24 aya kadar faiz yüzde 1.10 olacak. 24 aydan sonrası için kredi faizi yüzde 1.20 olarak uygulanacak.

4) 10 bin liralık bir kart 24 ay hiç ödenmezse yüzde 2.75'lik faiz üzerinden 21 bin 798 liraya ulaşıyor. Ziraat Bankası'ndan kredinin kullanılması halinde eğer 24 aya kadar kullanılırsa yüzde 1.10'luk faiz üzerinden aylık taksit 489 lira olacak ve dönem sonunda ödenecek tutar 11 bin 733 lira olacak.

5) 10 bin lira 60 ay vadeli alınırsa yüzde 1.20'luk faiz üzerinden aylık taksit 250 lira olacak ve dönem sonunda 15 bin lira olarak ödenecek.

6) Birleştiren İhtiyaç Kredisi kullanabilmek için tarih sınırı 31 Aralık 2018 olarak belirlendi. Kapsama bireysel krediler giriyor. Ticari krediler girmiyor. Kredi kartları kapsama dahil, tüketici kredileri dahil değil.

7) Kredi kartı borçlarını kapatanların bir gelirinin olması gerekiyor. Diğer bankalar kredi verirken kişilerin aldığı maaşın yüzde 50-55'ini takside bağlıyorlar. Ziraat Bankası'nın bu konuda esnek davranabileceği ve maaşın yüzde 70-75'ini kişiye bırakılabileceği belirtiliyor. Ancak bu oran da kişinin dosyası incelenirken karara bağlanacak.

8) Kişinin iki kartı varsa ve birisini alışveriş kartı olarak kullanıp asgari ödemeyi gerçekleştiriyorsa, diğer karttan nakit çekmişse her iki kartındaki borcunu da kapatabilecek, birleştirebilecek. Diğer bankalardaki borçlar kapatıldıktan ve kartlar iptal olduktan sonra Ziraat Bankası kişiye kendi kredi kartını önerecek.

9) Yapılandırılan borçlar için sınır yok. 500 liralık borç da 100 bin liralık kredi kartı da yapılandırılabilecek. Ancak kişinin gelir düzeyinin borcu ödeyip ödemeyeceği kriterine bakılacak.

10) Tüketici kredilerinde genel sınır şu anda 36 ay. BDDK'nın Ziraat Bankası'nın kredi kartı borçlarını yapılandıran modeli için yeni geçici bir düzenleme hazırlığı yaptığı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.