Hava Durumu

Yıldırımlı çocukları sünnet heyecanı sardı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocukları ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Yıldırımlı çocukları sünnet heyecanı sardı

Sosyal belediyecilik çalışmalarıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Yıldırım Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 600 dezavantajlı çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Hizmetleriyle insana dokunan projeleri hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, maddi imkanları çocuklarını sünnet ettirmeye yeterli olmayan ailelere destek olmaya devam ediyor. Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yapılan başvurular neticesinde dar gelirli ailelerden 600 çocuğu sünnet ettirirken, yeni sünnet müracaatları da devam ediyor.

GÜÇLÜ TOPLUM VURGUSU

Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi'nde modern ve sağlıklı koşullarda sünnet edilen çocukları ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sünnet Peygamber Efendimiz'den bizlere intikal eden önemli bir dini vecibe ve kültürümüzün bir parçasıdır. Maddi imkanları evlatlarını sünnet ettirmeye yetmeyen ailelerimize destek olarak peygamber efendimizin sünnetini yerine getiriyoruz. Yıldırım ilçemiz aile dostu bir şehir. Bizde bu aile dostu şehrimizde bir yandan yerel hizmetlerimizi sürdürürken diğer yandan da bizim için çok önemli olan sosyal belediyecilik kavramı altında geçmiş yıllarda gerçekleştirdiğimiz gibi mahallelerimizden gelen talepler doğrultusunda belediyemize müracaat eden vatandaşlarımızın çocuklarını, Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi'miz de gayet hijyenik bir ortamda, uzman hekimlerimizin kontrolünde sünnet ettiriyoruz. Yapmış olduğumuz tıbbi müdahalenin yanı sıra sünnet olan çocuklarımıza güzel bir organizasyon düzenleyerek bunu bir şenliğe, düğüne çeviriyoruz. Aileleri ve yakınları ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon da onlara güzel bir cemiyet yaşatıyoruz. Bu sosyal çalışmaları göreve başladığımızdan bugüne kadar hep sürdürdük. Bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Dayanışma ile değerlerini, kültürünü ve inancını muhafaza eden toplumlar güçlü toplumlardır. Yerel yönetim olarak bu dayanışma ruhunun yaşatılması adına yavrularımızın sünnet olmasını sağlayarak hem dar gelirli ailelerimize destek olduk hem de evlatlarımızın mutluluğunu paylaştık" diye konuştu.

YILDIRIM'DA ÖNCELİK DEZAVANTAJLI BİREYLERİN

İlçede yaşayan her insana ayrı değer verdiklerini, dezavantajlı hizmet gruplarında yer alan vatandaşlara ise pozitif ayrımcılık yaparak öncelik tanıdıklarını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'da yaşayan tüm insanlarımız bizler için birbirinden kıymetli. Ancak dezavantajlı hizmet grubunda yer alan yaşlılarımız, çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz ve engellilerimiz bizler için öncelikli sırada yer alıyor. İlçemizdeki dezavantajlı gruplarımıza yönelik birçok sosyal ve kültürel projemizle pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Hedefimiz ve önceliğimiz, Yıldırım'ın kardeşlik, barış ve huzuruna katkı sağlamak. Sünnet olan yavrularımıza sağlıklı, hayırlı ve bereketli uzun ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı. Çocuklarla yakından ilgilenen ve geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Edebali'ye, kendilerine yaşattıkları bu mutluluk ve sağladıkları desteklerden dolayı aileler de teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.