Hava Durumu

Yapay zekalı otomobil 20 dakika bağımsız gitti

Cambridge Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup araştırmacı, yazdıkları algoritma sayesinde arabanın kendi başına 20 dakika boyunca gitmesini sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2018 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Yapay zekalı otomobil 20 dakika bağımsız gitti

Yapay zekalı bir otomobil, 20 dakika boyunca tam bağımsız olarak gidebildi. Cambridge Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup araştırmacı, yazdıkları algoritma sayesinde arabanın kendi başına 20 dakika boyunca gitmesini sağladı.

Elektrikli ve otonom otomobiller yavaş yavaş dünyanın her yerinde yer almaya başladı. Henüz Türkiye'de Avrupa'da olduğu kadar yaygınlaşmış olsa da otonom araçlar daha fazla gündem de yer alıyor. İngiltere'de Cambridge Üniversitesi kapsamında çalışmalarını yürüten araştırmacılar, bir araca sıfırdan kendi kendine gidebilecek kadar 'makine öğrenmesi' aşılamayı başardılar.

Renault Twizy üzerinden gerçekleştirilen algoritma, Amar Shah ve Alex Kendall isimli iki araştırmacının kendisine ait yazılımlar. Sıfırdan gerçekleştirilen bu algoritma hakkında Kendall ve Shah şunları söylüyor: "Kendi kendine gidebilen araçlar tasarlamanın olayı daha akıllı sensörler, kurallar veya haritalar değil; tüm olay düzgün bir algoritma yazabilmekte." diye konuştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.