Hava Durumu

WhatsApp çöktü herkes o uygulamaya yöneldi

Facebook ve bünyesindeki Instagram ve WhatsApp'ta yaşanan global erişim sorunu, anlık mesajlaşma platformu Telegram'a yaradı. Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, "Son 24 saat içinde 3 milyon yeni kullanıcı Telegram'a kaydoldu. Herkese gerçek gizlilik sunan sınırsız yerimiz var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
WhatsApp çöktü herkes o uygulamaya yöneldi

Sosyal ağ Facebook'ta dün akşam saatlerinde başlayan şirket tarihinin en geniş kapsamlı erişim sorunu, rakiplerine yaradı.

Facebook'un yanısıra, Messenger, Instagram ve WhatsApp'taki büyük çöküşle birlikte kullanıcılar, alternatif paylaşım ve mesajlaşma platformlarına yönelince, anlık mesajlaşma platformu Telegram'ın kullanıcı sayısını bir anda arttı.

Telegram, dünden bu yana kullanıcı sayılarının 3 milyondan fazla arttığını duyurdu. Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, "Son 24 saat içinde 3 milyon yeni kullanıcı Telegram'a kaydoldu" dedi.

Facebook ve WhatsApp'ta yaşanan soruna değinmese de Durov, "Herkese gerçek gizlilik sunan sınırsız yerimiz var" diyerek, başta Facebook olmak üzere sosyal ağlarda yaşanan mahremiyet tartışmalarına da gönderme yaptı.

RUSYA'NIN ZUCKERBERG'İ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Rus programcı Pavel Durov tarafından geliştirilen mesajlaşma platformu Telegram, 2013 yılının Ağustos ayında kullanıma açılmıştı.

Uçtan uca şifreleme temelli anlık mesajlaşma platformu Telegram, her ne kadar şifreleme anahtarları ve hesap bilgileriyle ilgili devlet talepleri nedeniyle Rusya, Çin ve İran gibi bazı pazarlarda kısıtlamalar ve engellerle karşı karşıya kalsa da geçen yıl aylık aktif kullanıcı sayısını 200 milyonun üzerine taşımıştı.

"Rusya'nın Mark Zuckerberg'i" olarak da adlandırılan Durov, Telegram'dan önce ise Rusya'nın en popüler sosyal ağı VK'yı kurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.