Hava Durumu

Ülkeyi ayağa kaldıran şiddet görüntüleri! Şok etkisi yarattı

Kanada'da evinin kapısının önünde polis şiddetine uğrayan genç kadının görüntüleri şok etkisi yarattı

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2020 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2020 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Ülkeyi ayağa kaldıran şiddet görüntüleri! Şok etkisi yarattı

Dünyada ırkçılık ve polis şiddetiyle ilgili tartışmalar ve gösteriler devam ederken Kanada'da geçtiğimiz ocak ayında yaşanan polis şiddetinin görüntülerinin yayınlanması ülkeyi ayağa kaldırdı.

British Columbia's Okanagan kampüsünde hemşirelik öğrencisi olan Mona Wang evine gelen polislere kapıyı açtıktan sonra yaşadığı korkunç anlar ülke gündemine oturdu.

Daha önce de panik atak geçirdiği bilinen genç kadın evinde tek başınayken erkek arkadaşıyla mesajlaştığı sırada mesajlara cevap vermeyince başka bir şehirdeki erkek arkadaşı telefonla eve ambulans çağırdı.

Ambulansla birlikte genç kadının evine gelen Kanada polis yetkilisi bir kadın yarı çıplak ve baygın haldeki Mona Wang'i koridorda sürüklemeye başladı.

Bir elinde el feneri tutan kadın polis, Wang'in baygın halde olmasına aldırmadan koridorda metrelerce sürükledi.

Mona Wang'i apartmandan dışarı çıkarmak isteyen ve otoparka getiren polisin genç kadını ters kelepçeye alarak ayağıyla yere bastırdığı korkunç anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Ayağıyla kadının kafasına bastıran polisin bu acımasız hareketleri izleyenleri dehşete düşürdü.

Wang'in çığlıklarına aldırmayan polis kadına dakikalarca bu şekilde eziyet etmeye devam etti.

Kadını uzun koridor boyunca metrelerce yerde sürükleyen polisin otoparkta da aynı şekilde devam ettiği ve baygın kadına yersiz bir şiddet uyguladığı kamera görüntülerinde açıkça görünüyor.

Polis yetkilileri ise olay yerinde ilaç şişeleri bulunduğunu ve Wang'in elinde bir falçata olduğunu söylediler.

Genç kadın yaşadığı şiddet yüzünden büyük acılar çektiğini, apartmanda kendisini o halde gören komşularından hiçbirinin de yardımcı olmak için bir şey yapmadığını anlattı.

Olayın kapanmasını istemeyen genç kadın polisin bu saldırısından sonraki halini sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.

Yüzünde ve gözünde morluklar bulunan Wang hastanede tedavi görürken bir yandan da kendisine bunu yapan polise dava açmaya hazırlandı.

Olay anının güvenlik kamerası görüntülerini elde eden hemşirelik öğrencisi vücudunun aldığı hasarı da belgelereyek kendisine bunu yapanların ceza almasını sağlamaya çalışıyor.

Mona Wang sosyal medyadan paylaştığı yeni tarihli bir videoda da görüntüleri ve olayla ilgili korkunç detayları büyük gazeteler ve televizyon kuruluşlarına ulaştırmaya çalıştığını ve herkesten bu konuda yardım istediğini söylüyor.

Dünya polis şiddetini tartışırken yaşanan bu korkunç olayda polisin alacağı ceza da merakla bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.