Hava Durumu

Uçan otomobil gerçek oluyor

ABD merkezli DeLorean şirketi, yeni uçan otomobil konseptini tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Uçan otomobil gerçek oluyor

Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen uçan araçlara Asya ülkelerinden sonra ABD otomotiv endüstrisi de kayıtsız kalmadı. Daha önce Toyota, Hyundai ve Geely gibi üreticilerin üzerinde çalıştıkları uçan araçların bir benzerini, ABD'li üretici General Motors (GM) da tanıttı. Tüketici elektroniği fuarı CES 2021'de uçan aracı hakkında bilgiler paylaşan GM, aracın dikey iniş ve kalkış yapabileceğini, havada yaklaşık 90 km/s hıza ulaşılabileceği bildirdi. Aracın ne zaman piyasa çıkacağı ise paylaşılmadı. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak Türkiye'de de yerli uçan araba geliştirme çalışmaları devam ediyor

Otomotiv markalarının son yıllarda teknoloji fuarlarında yer alma geleneği bu yıl da bozulmadı ve ABD'li otomotiv üreticisi General Motors (GM),tüketici elektroniği fuarı CES 2021'de yeni teknolojilerini tanıttı.

GM'in tanıtımını gerçekleştirdiği yenilikler arasında grup markalarından Cadillac'ın uçan otomobil konsepti ilgi uyandırdı.

DR-7 kod ismiyle tanıtılan konsept araç, arkada ve önde rotasyonlu iki pervaneye sahip. Bu uçan otomobili kullanabilmek için pilot lisansına sahip olmak gerekiyor.

Kompakt, hafif ve basit olarak tasarlanan uçan otomobil, 6 metre uzunluğa, 5.6 metrelik de açıklığa sahip. Kanat çapı ise 2.3 metre.Evin garajına park edebilecek şekilde tasarlanan uçan otomobilin oturma sistemi ile arkalı - önlü tandem şekilde. Uçan otomobilde otomatik sistem dışında manuel sistem de bulunuyor.Tamamen elektrikli olan araç, saatte 241 km hıza ulaşabiliyor. DeLorean'in uçan otomobili ABD Patent Enstitüsü'nde patent başvurusunu da tamamladı.Araç, dikey iniş ve kalkış yaparak tek şarjda 193 kilometrelik mesafeyi gidebilecek şekilde tasarlandı. Uçan otomobille ilgili henüz ticari satış bilgisi verilmedi.Geleceğe Dönüş serisi ile hayatımıza giren uçan otomobiller üzerinde geliştirme çalışmaları devam ediyor.

ASFALTTA GİDEN ARAÇ DA TANITTI

GM, etkinlikte bir de elektrikli bir 'uçmayan' konsept araç tanıttı.

Günümüz vanlarından esinlenilen konsept aracın kayan kapıları ve panoramik cam tavanı bulunurken, koltuk düzeninin de karşılıklı olduğu görülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.