Hava Durumu

Twitter'dan yapay zeka hamlesi! Cinsel organ fotoğraflarını bulup siliyor

Twitter'da doğrudan mesaj gönderilen istenmeyen penis fotoğraflarına karşı yapay zeka devreye sokuldu

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2019 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2019 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Twitter'dan yapay zeka hamlesi! Cinsel organ fotoğraflarını bulup siliyor

ABD'de yürütülen çalışma, ekipte yer alan Kelsey Bressler'e bu yolla çıplak fotoğraflar gönderilmesinden hemen sonra başladı. Bressler, çıplak fotoğrafların istemediği halde birine gönderilmesiyle sokakta teşhircilik yoluyla cinsel tacizde bulunmanın aynı şey olduğu fikrine sahip.

Bressler'ın mesaj kutusuna gelen penis fotoğrafının ardından harekete geçen ekip şu an, tacizci içerikleri otomatik olarak tespit eden yapay zeka sistemini iyileştirme aşamasında.

Çalışma sırasında yapay zekanın eğitilebilmesi ve test edilebilmesi için Twitter'daki erkek kullanıcılardan, bilim insanları tarafından açılan hesabın DM kutusuna penis fotoğrafı göndermeleri istendi. 

Bu çağrının yoğun şekilde karşılık bulması nedeniyle ekip bir süre sonra doğrudan mesajları dışarıya kapatmak zorunda kaldı.

İlk testler, sistemin "erkek bekaret kafesi" olarak adlandırılan aparatı kullanan bir kişi tarafından yanıltıldığını gösterdi. Sistem simle kaplanmış bir penis fotoğrafını da tespit edemedi.

Genel olarak ise yapay zeka penis fotoğraflarını ve çıplaklığı tespit etmede oldukça başarılı bir performans sergiledi. Ekip, geliştirilen sistemi Twitter'ın kullanımına sunmaya hazır olduğunu belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.