Hava Durumu

Tuzlu su koronavirüs salgınını yavaşlatır mı?

İskoçyalı araştırmacılar, tuzlu ile gargara yapmanın yeni tip corona virüs (Covid-19) semptomlarını hafifleterek hastalığın süresini kısaltabileceğini açıkladı. Bununla birlikte tuzlu deniz suyunun da Covid-19 karşı benzer bir etkisi olacığı düşünülüyor. Daha önce yapılan bir araştırma da, tuzlu suyun grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların süresini 2 gün kısalttığını ortaya koymuştu

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2020 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2020 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Tuzlu su koronavirüs salgınını yavaşlatır mı?

Edinburgh Üniversitesi araştırmacıları, tuzlu suyun öksürük ve soğuk algınlığı belirtilerini iyileştirdiğini ve hastalığın süresini kısalttığını açıkladı.

Bilim insanları soğuk algınlığı virüslerine benzer semptomlara sahip yeni tip corona virüs (Covid-19) hastalığına karşı tuzlu suyun etkilerini araştırıyor.

Bu kapsamda hafif Covid-19 semptomlarına sahip yetişkinlerden oluşan bir grup gönüllü üzerinde çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Hafif semptomları olan corona virüs hastaları şu anda parasetamol ve ibuprofen ile tedavi ediliyor. Ağır durumda olanlara ise dexamethasone ve remdevisir uygulanıyor.

Ancak bu ilaçların sınırlı etkisi kanıtlansa da hiçbiri tedavide yüzde yüze yakın bir etki gösteremiyor.

Bununla birlikte tuzlu suyun hücrelerin mikroorganizmaları parçalamak için kullandığı hipokloröz asiti salgılamak için hali hazırda farklı hastalıklarda tedavi amacıyla kullanıldığı belirtildi.

Edinburgh Üniversitesi Usher Enstitiüsü direktörü Profesör Aziz Shikh, "Covid-19 olduğu doğrulanmış kişiler üzerinde çalışmamız sürüyor. Tuzlu suyun salgının etkisini yavaşlatacağına inanıyoruz" dedi.
 

Deniz suyundaki tuz iyileştirici etki gösterebilir 

Bununla birlikte tuzlu deniz suyunun da Covid-19 karşı benzer bir etkisi olacağı düşünülüyor. Yüzmek, tuzlu suyun burun ve ağızla direkt temasını sağlıyor.

Uzmanlara göre havuzda, gölde veya denizde yüzmek tehlike oluşturmuyor. Ancak havuzun kenarında veya plajda sosyal mesafe kuralına kesinlikle uyulması gerekiyor.

Alman Federal Çevre Dairesi'nin açıklamasına göre, büyük göl ve denizlerde yüzmenin tehlikeli olmadığı belirtiliyor.

Suda virüsün bulaşma riskinin çok azaldığı ifade edilerek suyun sıcaklığının yükselmesi ve yazın güneş ışınlarının artmasıyla muhtemelen sudaki virüslerin etkisini yitireceği dile getiriliyor.

Corona virüs su yolu ile bulaşabilir mi? 

Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) de corona virüsün su yoluyla bulaşabileceğine dair bir işaret bulamadığı kaydedildi.

Ancak ishal olan veya solunum yolları rahatsızlıkları geçirenlerin diğer kişileri tehlikeye atmaması için havuza veya denize girmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.