Hava Durumu

Türkülerin hikayeleri bursalılarla buluştu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Bursa şubesi dillere pelesenk olan türkülerin hikayelerini ve o türkülerin söylenmesinde gönül erlerinin sırdaşı olan sazı Bursalılarla buluşturdu. Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Bursa Kent Konseyi temsilcilerinin yanı sıra, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2019 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2019 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Türkülerin hikayeleri bursalılarla buluştu

Tiyatro sanatçısı Çetin BARIŞ'ın seslendirdiği türkülerin hikayelerine, Türk Halk Müziği sanatçıları Murat Çoşkun ve Gönül Saylı da büyük ustaların gönül sızılarını sırtında taşıyan bağlama ile eşlik etti.

8 özel türkünün katılımcılarla buluştuğu program, Malatya yöresine ait 'Aşağıdan gelir omuz omuza', Kastamonu yöresine ait 'Üç güzel oturmuş iskambil' türkülerinin söylenmesi ile başladı.

Ardından Şafak söktü yine, Bir vefasız yari sevdim, Çamlığın başında, İnsan kısım kısım yer damar, Aşan bilir karlı dağın ardını, Ali'yi gördüm Ali'yi ve Nasıl methedeyim türkülerinin hikayeleri tiyatro sanatçısı Çetin Barış tarafından seslendirildi. Seslendirilen türküler Türk Halk Müziği Sanatçıları Murat Coşkun ve Gönül Saylı tarafından okunarak gönüllere ulaştı.

Programda konuşan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muhammet İkbal Bakırcı programın hazırlanması için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Bakırcı, "Türküler dilden, hikayeler ise gönülden çıkar. Bugün gönüllerdeki hikayeleri, okunan türkülerle birlikte sunarak Bursalıların bir gönül ziyafeti çekmesini istedik. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Bursa şubesi olarak tüm üyelerimiz ile birlikte çıktığımız yolda bundan sonra da gerçekleştireceğimiz güzel programlarımız ile gönüllere dokunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.