Hava Durumu

Türkiye'den flaş karar! Suriyelilere Avrupa kapısı açıldı

Türkiye'den üst düzey bir yetkili, Reuters'e verdiği demeçte, Türkiye'ye Suriyeli mültecilerin artık karadan ve denizden Avrupa'ya ulaşmasını durdurmamaya karar verdiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2020 00:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2020 00:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Türkiye'den flaş karar! Suriyelilere Avrupa kapısı açıldı

İdlib'de rejimin düzenlediği saldırı sonrası flaş bir iddia ortaya atıldı. Saldırı sonrası Türkiye'nin Suriyeli mültecilerin kara ya da deniz yoluyla Avrupa'ya geçişlerini durdurmama kararı aldığı öne sürüldü. AKP Sözcüsü Ömer Çelik konuya ilişkin açıklamasında, Reuters'ın iddiasını doğrular yönde konuştu. Çelik, "Artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz" dedi.

Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Türkiye'nin Suriyeli mültecilerin artık karadan ve denizden Avrupa'ya ulaşmasını engellemeyeceğini iddia etti.

Yetkilinin ayrıca güvenlik görevlilerinin sınırlardan çekildiği ve denetim yapılmayacağı bilgisini paylaştığı belirtildi.

ÖMER ÇELİK DOĞRULADI

Suriye'de rejimin düzenlediği saldırı sonucu 33 asker şehit olmuştu. Beşar Esad rejiminin saldırısın ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik yazılı açıklama yaptı. Çelik, Reuters'ın iddiasını şu sözlerle doğruladı:

"Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.