Hava Durumu

Türk tavukçuluk devinden kritik açıklama!

Daha önce ticari faaliyetlerinin kesintiye uğramaması için konkordato başvurusu yapan beyaz et ve yumurta üreticisi Keskinoğlu konkordato başvurusu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Kısa vadeli borçlar nedeniyle konkordatoya başvurduk" ifadeleri yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2018 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Türk tavukçuluk devinden kritik açıklama!

Geçtiğimiz günlerde yaptığı konkordato başvurusu ile gündeme gelen beyaz et ve yumurta üreticisi Keskinoğlu son durumla ilgili bir açıklamada bulundu.

Dünya Gazetesi'ne yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Şirketimizin ticari faaliyetleri sekteye uğramasın diye; Türk Ticaret Kanunu'nun şirketlere bu tarz dönemler için tanıdığı bu doğal hakkı kullanmayı gerekli gördük. Yaşanan sıkıntıları aşmak için; operasyonel maliyetlerimizi azaltacak hamleler yaparak karlılık odaklı büyüme stratejileri uyguluyoruz. Bu yenilenmeyi hızla hayata geçirdik, ilave finansman için de çeşitli kurumlarla görüşüp kaynak yaratmak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz."

Şirketten yapılan açıklamada üretimlerinin ve ürün satışlarının devam ettiği belirtilirken günlük 150 ton piliç eti üretildiği ifade edildi.

Şirket yetkililerinin yumurta üretimini 10 gün içinde 2 milyon adetin üstüne çıkaracaklarını taahhüt ettikleri açıklamada, "2018'in ilk 6 ayında, 2017'nin ilk yarısındaki ciromuzu 10 milyon TL geçtik. 2017'yi 1,1 milyar TL ciroyla kapatan şirketimiz 2017'nin ilk yarısında 497 milyon TL ciro gerçekleştirmişti. 2018 yılının ilk 6 ayındaki ciromuz ise 507 milyon TL'ye ulaştı." denildi.

KONKORDATO NEDİR 

Keskinoğlu'nun konkordato başvurusu yapmasının ardından konkordato kavramı gündeme geldi.

Konkordato, "borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma" olarak tanımlanıyor.

İflas talebinde bulunabilecek her alacaklı, gerekçeli bir dilekçeyle, borçlu hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını isteyebilecek.

Konkordato talebi üzerine mahkeme, istenilen belgelerin eksiksiz olarak mevcut olduğunu tespit ettiğinde geçici mühlet kararı verecek ve borçlunun malvarlığının muhafazası için gerekli gördüğü bütün tedbirleri alacak.

Geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracak. Mahkemece geçici mühlet kararı ticaret sicili gazetesinde ve Basın İlan Kurumunun resmi ilan portalında ilan edilecek, derhal tapu müdürlüğüne, ticaret sicili müdürlüğüne, vergi dairesine, gümrük ve posta idarelerine, Türkiye Bankalar Birliğine, Türkiye Katılım Bankaları Birliğine, mahalli ticaret odalarına, sanayi odalarına, taşınır kıymet borsalarına, Sermaye Piyasası Kuruluna ve diğer ilgili yerlere bildirilecek.

Mahkeme, kesin mühlet hakkındaki kararını, geçici mühlet içinde verecek. Konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olduğunun anlaşılması halinde borçluya bir yıllık kesin mühlet verilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.