Hava Durumu

TSK'dan son dakika açıklaması: 54 terörist...

TSK yaptığı yazılı açıklama ile 7-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 54 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2018 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2018 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
TSK'dan son dakika açıklaması: 54 terörist...

TSK'nın 7-13 Eylül'de Şırnak, Siirt, Hakkari, Diyarbakır, Mardin ile Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarında 54 terörist etkisiz hale getirildi.

İşte TSK'dan yapılan o açıklama;

1. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak maksadıyla, yurt içerisinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere DEAŞ dâhil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir.

2. Geçtiğimiz süreç içerisinde (07 Eylül - 13 Eylül 2018), PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Şırnak, Siirt, Hakkâri, Diyarbakır, Mardin ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edilmiştir.

a. İcra edilen operasyonlarda;

(1) Biri sözde lider kadroda bulunan, yurt içinde 19 ve yurt dışında 35 olmak üzere toplam 54 terörist etkisiz hale getirilmiş,

(2) Altı adet piyade tüfeği, bir adet 120 mm'lik havan, bir adet RPG-7 roketatar, bir adet law silahı, bir adet tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ile 14 adet el bombası, 27 adet fünye, bir adet gece görüş dürbünü, bir adet telsiz, 48 kg amonyum nitrat ve 12,2 kg EYP yapımında kullanılacak patlayıcı madde ele geçirilmiş, sekiz adet EYP imha edilmiştir.

(3) Bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

b. PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 11.220 paket kaçak sigara, 4.990 lt. kaçak akaryakıt, 55.85 kg kenevir tohumu, 63.437 adet kök kenevir ve 4386,2 kg uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Sınır kontrolleri kapsamında etkin tedbirler alınmaya devam edilmektedir.

c. Azim ve kararlılıkla icra edilen operasyonlarla PKK/KCK terör örgütü üzerinde oluşturulan baskı neticesinde, örgütün serbest hareket etmesi ve eylem kabiliyeti kısıtlanmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.