Hava Durumu

"Tosuncuk kandırdı, herkes beni arıyor"

Çiftlik Bank sisteminin çökmesinin en çok zarar verdiği yerlerden biri de Konya'nın Tuzlukçu İlçesi... 7 bin kişinin yaşadığı ilçenin Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa "5 ay önce bize geldiler. 700 milyon liralık yatırım yapacaklarını söylediler. Biz de inandık halk da inandı. Hepimizde çok çok büyük bir burukluk var. Şimdi de Uruguay'a kaçtığını duyuyoruz. Tosuncuk (Mehmet Aydın) bizi de kandırdı tüm Türkiye'yi de kandırdı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2018 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
"Tosuncuk kandırdı, herkes beni arıyor"

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe ve Kazım Ataer'in haberine göre, 80 bine yakın kişiden 511 milyon lira para toplayan Çiftlik Bank sisteminin hafta başında çöktüğü anlaşıldı. Şirketin Ümraniye'deki merkez ofislerinin boşaltılması haberini, kurucu Mehmet Aydın'ın Uruguay'a kaçtığı yönündeki haberler izledi. Dün de, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Mehmet Aydın'ın hesabına 1.7 milyon lira aktarılan eşi Sıla Aydın ve şirket yöneticisi Cafer Çolak tutuklandı. Bir tür kar payı vaadi ile sistemin çöküşü en çok Tuzlukçu Belediyesi'ni vurdu.

"BU YATIRIM BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLACAKTI..."

Geçen yıl Aralık ayında yapılan ve çok sayıda kişinin katıldığı törende ilçede 35 bin hayvanın olduğu 700 milyon liralık entegre tesis yatırımı yapılacağı açıklandı. Törende, yapılacak yatırımın önemine işaret eden Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Hürriyet Dünyası'na şunları söyledi: 

"5 ay kadar önce bize geldiler. Mehmet Aydın değil şirket yöneticileri geldi. Burada yatırım yapacaklarını söylediler. 2 bin 500 dönümlük yer aldılar. Bu yer için 15 milyon lira ödediler. Biz de belediye olarak, yasalar çerçevesinde gerekli desteği vereceğimizi söyledik. Sonra tanıtım töreni yapıldı. Ben de orada bir konuşma yaptım. Ben, Erbakan Hoca'nın felsefesinden haz eden bir insanım. Biz ülke olarak, ne sanayi devrimini ne tarım devrimini yapamadık. Bunların önemine dikkat çektim konuşmada. Bizim tek derdimiz umutlar boşa gitmesin istedik. Milletin parası heder olmasın istedik. Bu yatırım salt bizim ilçe için değil, bölge için de çok önemli olacaktı."

"KURU ARAZİ DURUYOR"

Mehmet Aydın ile tören sırasında görüştüğünü kaydeden Akbuğa "Tören sonrası arazide zemin etüdü yapıldı. Şu anda hiçbir faaliyet yok. Kuru arazi duruyor orada. Arazinin etrafına tel örgüsü çekildi" şeklinde konuştu.

"HEPİMİZDE ÇOK BÜYÜK BURUKLUK VAR"

27 yıldır siyasetin içinde olduğunu 1999'dan beri de belediye başkanı olduğunu aktaran Akbuğa, "Ben de çok umutlandım. Yatırım çekeriz dedik. İlçemin önü açılıyor diye düşündük. Bu sayede başka yatırımcılar da gelirdi. Herkes burada yatırım peşinde koşacaktı... Halkta da bende de çok büyük bir burukluk var. Gerçekten çok heyecanlanmıştık.. Çok üzüldüm. Çok umutlanmıştım. Çok değişik hayaller kurmaya başlamıştım. İnsanların temi duyguları ile oynanmaması lazım. Bu durum insanları derinden yaralar. Anadolu'da insanımız, iş bulamadığı için Ankara'ya İstanbul'a gidiyor. Bir çoğu orada perişan oluyor. Sosyal döngü içinde yok olup gidiyor. En çok da bu nedenle üzüldüm" dedi.

 

"HERKES BENİ ARIYOR"

Akbuğa, Çiftlik Bank sisteminin çökmesi sonrası çok sayıda kişinin kendisini aradığını belirterek "Bunlara ulaşamayınca herkes beni arıyor. Onlarla dertleşiyoruz. 'Başkanım ulaşabileceğimiz bir sen varsın o yüzden seni arıyoruz" diyorlar.

"İNEKLERİ GÖRÜNCE HEYECANLANDIM"

Çiflik Bank yetkilileri ile son 1 ay öncesine kadar görüştüklerini söyleyen Akbuğa, "Mehmet Aydın'ın Uruguay'a kaçtığını da 3-4 gün önce öğrendik. Ondan sonra yöneticilere de ulaşamadık. Telefonlara çıkmamaya başladılar. Ondan sonra olay patladı zaten. Ben bunların, sanal alemde oyun oynattıklarını da sonradan öğrendim. Normal yatırımcı olarak biliyordum. Bursa ve Tekirdağ'daki tesislerine gittik. Bursa'da inekleri filan görünce orada bir heyecan bastı bizi de Bu yatırım bizim oraya da gelecek diye" şeklinde konuştu. Akbuğa açıklanan yatırımın yapılması halinde belediye olarak en az 2.5 milyon liralık ruhsat geliri elde edeceklerini planladıklarını belirterek (gülerek) "Cumhurbaşkanlığı'nın önünde 250 gün yatsam bu parayı alamazdım!. AK Partili başkan da olsam alamam... Ama olmadı işte" dedi.

 

"TOSUNCUK HEPİMİZİ KANDIRDI"

Mehmet Aydın'ın yeni ismini (Eren Çakar) de medyadan öğrendiğini söyleyen Akbuğa "Yeni yeni öğreniyoruz bunları. Tosuncuk hepimizi kandırdı. Tüm Türkiye'yi kandırdı tosuncuk" dedi.

1991 yılında ilçe başkanı olarak siyasete başladığını anlatan Akbuğa 1999 yılında DSP'den belediye başkanı olarak seçildiğini anlattı. Akbuğa daha sonra CHP'ye geçtiğini, Konya'daki tek CHP'li belediye başkanı olduğunu aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.