Hava Durumu

TOFAŞ ikinci galibiyetin aldı

TOFAŞ Basketbol Genç Takımı, BGL üçüncü haftasında deplasmanda karşı karşıya geldiği Tarsus Amerikan Koleji'ni bir sayı farkla mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2018 22:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 22:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
TOFAŞ ikinci galibiyetin aldı

Basketbol Gençler Ligi'nde (BGL) üçüncü haftasında TOFAŞ, Tarsus Amerikan Koleji'ni (TAC Nef) konuk etti. Edip Buran Spor Salonu'nda oynanan mücadele Mustafa Buğra Atasoy, Emirhan Merdin, Mete Tekçevik, Furkan Çalışkan, Ömer Yavaş beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk bölümde Mete Tekçevik, Ömer Yavaş ve Berkcan Keskindemir'in elinden sayılar bularak 5. dakikayı 9-10 önde geçti. Rakibin sayılarına Furkan Çalışkan ve Bora Satır ile karşılık veren Bursa temsilcisi, ilk çeyreği 20-19 geride kapattı.

Kıran kırana mücadele ikinci periyotta da devam ederken, Emirhan Merdin ve Ömer Yavaş'ın skor katkısıyla oyunda üstünlük kurmaya çalışan TOFAŞ Basketbol Genç Takımı, Mete Tekçevik ve Bora Satır ile sayılar buldu ancak devre 32-32 eşitlikle sonuçlandı.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü periyotta Ömer Yavaş, Bora Satır ve Emirhan Merdin'in basketleri sonrası Berkcan Keskindemir'in üzerinden skor bularak üstünlüğü eline alan konuk ekip, Ata Can Atsüren ve Berkcan'ın sayılarıyla son çeyreğe 51-54 önde girdi.

Dördüncü periyoda da Berkcan Keskindemir'in basketleriyle başlayan TOFAŞ, Emirhan, Ata Can ve Mustafa Buğra'nın skor katkısıyla bitime 6.54 kala farkı çift hanelere çıkardı: 56-67. Ancak üst üste sayılar bulan ev sahibi ekip, bitime 1.43 kala durumu 72-74'e getirse de Bursa temsilcisi kalan bölümde skoru korumayı başardı ve parkeden 74-75 galip ayrıldı.

Tarsus Amerikan Koleji karşısında TOFAŞ'ta Berkcan Keskindemir 16 sayıyla takımın en skorer ismi olurken; Emirhan Merdin 13 sayı; Ömer Yavaş 12 sayı ve Bora Satır ise 10 sayıyla maçı çift hanelerde tamamladı.

TOFAŞ Basketbol Genç Takımı, BGL A Grubu dördüncü haftasında deplasmanda Anadolu Efes ile kozlarını paylaşacak. Ahmet Cömert Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 12.00'de başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.