Hava Durumu

Bursaspor'a Timsah Arena'da Rize şoku!

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Bursaspor, sahasında Çaykur Rizespor'a her iki yarıda da yediği birer golle 2-0 kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2019 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursaspor'a Timsah Arena'da Rize şoku!

Spor Toto Süper Lig'in 22'inci haftasında Bursaspor sahasında Çaykur Rizespor'u konuk etti.

Timsah Arena'da oynanan karşılaşmaya konuk ekip iyi başladı.

Yeşil Beyazlı takımın inanılmaz hatasından oluşan pozisyonda Boldrin topu 70 metre sürdükten sonra pas verdiği Aatif topu boş kaleye gönderdi: 0-1.

Bu dakikadan sonra da Rizespor tehlikeli pozisyon girişimlerinde bulundu. Ancak Bursaspor, 25'inci dakika önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

Yusuf Erdoğan'ın verdiği pasta Umut Nayir, kale önünde topa vuramadı. Bu pozisyon sonrası taraftar ve Samet Aybaba, çılgına döndü.

İlk yarıda başka gol sesi çıkmayınca Bursaspor, soyunma odasına 1-0 geride girdi.

İkinci devreye baskılı başlayan Yeşil Beyazlı takım, bir türlü aradığı pozisyonu yaratamadı. Bal yapmayan arı görünümde olan Bursaspor, Lima'yla gol aradı.

Ancak Bursaspor aradığı golü bulamadığı gibi kalesinde de gol gördü. Maçın 78'inci dakikasında Azubuike topu ağlara gönderdi ve durum 2-0'a geldi.

Bu dakikadan sonra Timsah Arena'da istifa sesleri yükselirken, tribünler de boşaldı.

Kalan dakikada başka gol sesi çıkmazken, Bursaspor, 8 maç üst üste galibiyetten uzak kaldı.

Bu sonuçla Çaykur Rizespor puanını 25'e yükseltti. 8 haftadır galibiyete hasret kalan yeşil-beyazlı ekip 24 puanda kaldı.

.::MAÇMETRE::.

STAT:  Büyükşehir Belediye Stadyumu

HAKEM:  Halil Umut Meler

BURSASPOR: Muhammed Şengezer, Barış Yardımcı, Umut Meraş, Ertuğrul Ersoy, Santiago Vergini, Stephane Badji, Yusuf Erdoğan(35'Burak Kapacak), Allano Lima, Ramazan Keskin(30'Abdullahi Shehu), Henri Saivet, Umut Nayir(80'Iasmin Latovlevici)

Yedekler: Okan Koçuk, Iasmin Latovlevici, Aurelien Chedjou, Furkan Emre Ünver, Onur Atasayar, Abdullahi Shehu, Jani Atanasov, Burak Kapacak, Furkan Soyalp, Ali Akman

Teknik Direktör: Samet Aybaba

Ç.Rizespor: Gökhan Akkan, Mohamed Abarhoun, Dario Melnjak, Mykola Morozyuk, Chidozie Awaziem, Fernando Boldrin(69'Musa Çağıran), Okechukwu Azubuike, Aatif Chahechouhe, Abdullah Durak, Aminu Umar(76'Braian Samudio), Vedat Muriç(85'Prejuce Nakoulma)

Yedekler: Cihan Topaloğlu, Orhan Ovacıklı, Mehmet Uslu, Koray Altınay, Montassar Talbi, Mustafa Saymak, Çınar Tarhan, Musa Çağıran, Prejuce Nakoulma, Braian Samudio

Teknik Direktör: Okan Buruk

Goller: 13'Aatif Chahechouhe, 79' Okechukwu Azubuike (Ç.Rizespor) (Bursaspor)

Sarı Kartlar: 22'Ramazan Keskin, 87'Ertuğrul Ersoy, 90' Stephane Badji (Bursaspor) 30'Chidozie Awaziem, 58'Aatif Chahechouhe yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. (Ç.Rizespor)

CANLI ANLATIM

►İKİNCİ YARI

90'Hakem Halil Umut Meler ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Çaykur Rizespor 2 golle ile Bursaspor'dan 3 puanı alıyor.

90'Sağ kanattan gelişen atakta atılan pasa hareketlenen Ertuğrul Ersoy penaltı noktasının hemen yanından kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

90'Kısa pasla topla buluşan Allano Lima ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

90'Hakem Halil Umut Meler maçın sonuna en az 5 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

90'Stephane Badji, Mykola Morozyuk'a arkadan sert bir müdahalede bulunuyor ve bu hareketi sonrasında sarı kartla cezalandırılıyor.

86'Ertuğrul Ersoy hakeme yaptığı itirazları sonucunda sarı kart ile cezalandırılıyor.

85'Çaykur Rizespor üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Vedat Muriqi çıkıyor ve yerini Prejuce Nakoulma'ya bırakıyor.

81'Sağ kanattan atılan uzun topa hareketlenen Allano Lima ofsaytta kalıyor.

80'Bursaspor üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Umut Nayir çıkıyor ve yerini Iasmin Latovlevici'ye bırakıyor.

78'GOL!! Çaykur Rizespor, Okechukwu Azubuike'nin golüyle skoru 2-0'a taşıyor.

76'Çaykur Rizespor ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Aminu Umar çıkıyor ve yerini Braian Samudio'ya bırakıyor.

73'Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Allano Lima kaleye şutunu gönderiyor ancak bu topu kaleci Gökhan Akkan yumrukla tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

71'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Aminu Umar ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top savunma oyuncuları tarafından ceza sahasından uzaklaştırılıyor.

70'Sol kanattan atılan ortaya hareketlenen Allano Lima ceza sahası içine ofsaytta kalıyor.

69'Çaykur Rizespor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Fernando Boldrin çıkıyor ve yerini Musa Çağıran'a bırakıyor.

68'Sağ kanattan gelişen atakta topla ilereyen Barış Yardımcı ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top savunma oyuncuları tarafından tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.62'Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Burak Kapacak ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Gökhan Akkan'ın kontrolünde kalıyor.

60'Sağ kanattan gelişen atakta Aminu Umar ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Muhammed Şengezer'in kontrolünde kalıyor.

58'Aatif Chahechouhe, Henri Saivet'e sağ kanatta yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

54'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Allano Lima ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

54'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Henri Saivet ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu ön direkte savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

52'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Henri Saivet ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları ön direkte tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

62'Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Burak Kapacak ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Gökhan Akkan'ın kontrolünde kalıyor.

60'Sağ kanattan gelişen atakta Aminu Umar ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Muhammed Şengezer'in kontrolünde kalıyor.

58'Aatif Chahechouhe, Henri Saivet'e sağ kanatta yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

54'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Allano Lima ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

54'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Henri Saivet ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu ön direkte savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

52'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Henri Saivet ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları ön direkte tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

48'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Henri Saivet ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top savunma oyuncuları tarafından tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor.

46'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Aatif Chahechouhe ceza sahası iine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

46'Hakem Halil Umut Meler ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. Ev sahibi Bursaspor'lu oyuncuların vuruşuyla ikinci yarı başlıyor.

►İLK YARI

45'Karşılaşmanın ilk yarısı sona eriyor

45'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Henri Saivet ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Abdullahi Shehu kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

45'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Burak Kapacak ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Ertuğrul Ersoy kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin hemen yanından dışarı çıkıyor.

45'Hakem Halil Umut Meler ilk yarının sonuna en az 3 dakika oynanmamış süre ekliyor.

43'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Henri Saivet ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

41'Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Allano Lima ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Gökhan Akkan'da kalıyor.

37'Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Barış Yardımcı ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Umut Nayir kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kaleci Gökhan Akkan'ın kontrolünde kalıyor.

35'Bursaspor ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Yusuf Erdoğan çıkıyor ve yerini Burak Kapacak'a bırakıyor.

33'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Yusuf Erdoğan ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunma oyuncularından seken topu takip eden Santiago Vergini kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

30'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Henri Saivet ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunma oyuncularından seken topu takip eden Yusuf Erdoğan ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top dışarı çıkıyor.

30'Bursaspor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Ramazan Keskin çıkıyor ve yerini Abdullahi Shehu'ya bırakıyor.

29'Chidozie Awaziem, Allano Lima'ya sol kanatta sert bir faul yapıyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

26'Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Yusuf Erdoğan ceza sahası içine pasını gönderiyor. Bu topa hareketlenen Ramazan Keskin kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top savunmada Chidozie Awaziem'den geri dönüyor.

25'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Henri Saivet ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte topa hareketlenen Allano Lima kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin hemen yanından dışarı çıkıyor.

22'Ramazan Keskin, Aminu Umar'a orta alanda yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

18'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Fernando Boldrin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

18'Dario Melnjak'ın kısa pasıyla topla buluşan Aatif Chahechouhe ceza sahası yayı içinden kaleye şutunu çekiyor ancak bu topu kaleci Muhammed Şengezer kornere gönderiyor.

14'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Fernando Boldrin bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

12'Golün pasını veren oyuncu Fernando Boldrin oluyor.

12'GOL!! Serbest vuruş sonrası kazanılan topla Çaykur Rizespor'lu oyuncular kontra atağa çıkıyor. Hızlı gelişen atakta topla ceza sahası içine giren Fernando Boldrin kısa pasını altıpasın yanına koşan Aatif Chahechouhe'ya gönderiyor. Aatif Chahechouhe sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Çaykur Rizespor, Aatif Chahechouhe'nun golüyle skoru 1-0'a taşıyor.

12'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Henri Saivet ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top savunma oyuncularından geri döndü.

11'Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Allano Lima ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Gökhan Akkan'ın kontrolünde kalıyor.

7'Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Barış Yardımcı ceza sahası içine yerden ortasını gönderiyor ancak bu topa kimse temas etmiyor.

1'Hakem Halil Umut Meler maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maç konuk ekip Çaykur Rizespor'lu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

-Her iki takımın oyuncuları sahaya çıkıyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

-İki takım arasındaki son karşılaşma ligin ilk yarısında ve Çaykur Rizespor'un sahasında gerçekleşmişti. Bu karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona ermişti.

-İki takım arasında daha önce oynanan 31 karşılaşma bulunmakta. Bu maçlarda Bursaspor'un 14 galibiyeti bulunurken, Çaykur Rizespor'un 12 galibiyeti bulunmakta. Aralarındaki 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Bursaspor'un attığı 41 gole Çaykur Rizespor 45 golle karşılık verdi.

-Çaykur Rizespor'da ise sakatlıkları bulunan; Davide Petrucci, Aminu Umar, Vedat Muriqi ve Aatif Chahechouhe'nun yanı sıra kart cezası bulunan Marwane Saadane bu maçta forma şansı bulamıyor.

-Bursaspor'da sakatlıkları bulunan; Diafra Sakho, Tunay Torun ve Kubilay Kanatsızkuş'un yanı sıra kart cezası bulunan Aytaç Kara bu maçta forma şansı bulamıyor.

-Bursaspor aldığı 24 puanla ligin 13. sırasında yer alıyor. Konuk ekip Çaykur Rizespor 22 puanla ligin 16. sırasında yer almakta.

-Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda saat 16:00'da başlayacak olan müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

-Spor Toto Süper Lig 2018-2019 sezonunun 22. haftasında Bursaspor kendi sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Bursaspor bugün sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek. 

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak olan mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek. 

Bu maç öncesinde ev sahibi takımın 24, düşme hattında yer alan konuk ekibin ise 22 puanı bulunuyor. 

Bursaspor'un Çaykur Rizespor 11'i belli oldu.

İşte Samet Aybaba'nın sahaya sürdüğü isimler...

İŞTE İLK 11'LER

BURSASPOR:  Muhammed Şengezer, Barış Yardımcı, Umut Meraş, Ertuğrul Ersoy, Ramazan Keskin, Santiago Vergini, Stephane Badji, Yusuf Erdoğan, Allano Lima, Henri Saivet, Umut Nayir

Yedekler: Okan Koçuk, Iasmin Latovlevici, Aurelien Chedjou, Furkan Emre Ünver, Onur Atasayar, Abdullahi Shehu, Furkan Soyalp, Jani Atanasov, Burak Kapacak

ÇAYKUR RİZESPOR:  Gökhan Akkan, Mohamed Abarhoun, Dario Melnjak, Chidozie Awaziem, Mykola Morozyuk, Fernando Boldrin, Aatif Chahechouhe, Abdullah Durak, Okechukwu Azubuike, Aminu Umar, Vedat Muriqi 

Yedekler: Cihan Topaloğlu, Orhan Ovacıklı, Mehmet Uslu, Koray Altınay, Montassar Talbi, Mustafa Saymak, Çınar Tarhan, Musa Çağıran, Prejuce Nakoulma, Braian Samudio

BURSASPOR İLE ÇAYKUR RİZESPOR'UN KARNESİ

Bursaspor ile Rizespor, Süper Lig'de 31 kez karşılaştı. Bursaspor'un bu maçlarda rakibine 14-12'lik üstünlüğü bulunuyor (5B).

Bursaspor, Rizespor ile evinde oynadığı 15 Süper Lig maçının sadece birini kaybetti (11G 3B). Rizespor, Bursa deplasmanında Ağustos 1988'den bu yana kazanamıyor.

Evindeki son üç lig maçından beraberlikle ayrılan Bursaspor, en son Ağustos-Ekim 2007 arasında iç sahada art arda dört maçta berabere kalmıştı.

Deplasmandaki son iki Süper Lig maçını kazanan Rizespor, en son Mart-Nisan 2013 arasında art arda üç dış saha maçından galip ayrılmıştı.

Bu sezon Süper Lig'de Bursaspor'dan (311) daha fazla faul yapan tek takım Alanyaspor (345).

Süper Lig maçlarının son 15 dakikasında hiçbir takım Rizespor'dan fazla gol yemedi (10; BB Erzurumspor ile eşit).

Bu sezon Süper Lig'de Galatasaray'ın (0) ardından kafayla en az gol yiyen takım Bursaspor (2).

Bu sezon Bursaspor formasıyla Süper Lig'de dört golü bulunan Aytaç Kara, geçen sezonun tamamında Yeni Malatyaspor adına kaydettiği gol sayısını () geçmek için sahaya çıkıyor.

Rizespor forması giyen Vedat Muriqi, Süper Lig'de oynadığı son 10 maçın sekizinde gol katkısı yaptı (5 gol & 3 asist).

Rizespor karşısında üç maçtır kazanamayan Samet Aybaba (2B 1M), Süper Lig tarihinde rakibine karşı hiç dört maçlık galibiyet hasreti yaşamadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.