Hava Durumu

THY'den zafer uçuşu: Pilotlar 'Dur Yolcu' dediler

THY, 15 Mart'taki Çanakkale uçuşunda 18 Mart şehitlerini hazırlanan özel video ile andı. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümüne özel olarak çağrı kodu THY-18CK olarak belirlenen 'Çanakkale' isimli uçak Gelibolu semalarında uçarken, pilotlar 'Dur Yolcu' şiirini anonsla okuyarak yolculara duygu dolu anlar yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2019 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
THY'den zafer uçuşu: Pilotlar 'Dur Yolcu' dediler

Geçen yıl özel bir uçuş ve anonsla Çanakkale Şehitlerini  anan Türk Hava Yolları (THY), bu yıl da şanlı zaferin kahramanları için özel bir video yayınladı.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, THY, 15 Mart'ta gerçekleşen İstanbul-Çanakkale hat açılış uçuşunda 18 Mart 1915'te Çanakkale Destanı'nın yazıldığı semalarda 18 Mart şehitlerini şanlarına yakışır özel bir selamla andı. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümüne özel olarak çağrı kodu THY-18CK olarak belirlenen "Çanakkale" isimli uçak Gelibolu semalarında uçarken, pilotlar Hasan Yasa ve Volkan Karaca şehitleri anma adına "Dur Yolcu" şiirini anonsla okuyarak yolculara duygu dolu anlar yaşattı. 

"HER ZAFERİN MAYASI SENDEDİR"

Şiirin ardından Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün zaferi anlatan "Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir. Her zaferin mayası sendedir" sözünün de eklendiği özel anonsla muzaffer Çanakkale Şehitleri anıldı. 

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ise "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyor, Çanakkale hat açılış seferimizi onların aziz hatırasına ithafen gerçekleştirmekten kıvanç duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.