Hava Durumu

Tekbirle açtılar, dolandırarak kaçtılar!

Yüksek kar vaadiyle sistemine 80bin üyeyi kaydeden Çiftlik Bank'ın, açılış anları sosyal medyanın gündemine oturdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2018 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2018 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Tekbirle açtılar, dolandırarak kaçtılar!

Çiftlik Bank vurgunu Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor.
Türkiye'nin en büyük vurgunları arasına girecek Çiftlik Bank vurgunu, sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. İddiaların ayyuka çıkması üzerine sosyal medyada Çiftlik Bank'ın açılış videosu paylaşılmaya başlandı. Dualar ve tekbirlerle açıldığı görülen Çiftlik Bank, arkasında dolandırdığı 80 binden fazla insanı mağdur bıraktı.
ÇİFTLİK BANK CEO'SU MEHMET AYDIN KAÇTI!
80 bine yakın üyeden toplamda 511 milyon lira para toplayan Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın'ın Avukatı Abdullah YörükMehmet Aydın'ın Uruguay'a kaçtığını, Uruguay vatandaşı olduğunu ve orada inşaat işi yapmaya başladığını iddia etti.

BURSA NİLÜFER'DE ŞİRKET KURDU!

Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'ın kayınpederi Hakan Soysal, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 500 bin TL sermayeli şirket kurdu. Şirketin tek hissedarı olan Soysal, 15 yıl boyunca genel müdür olacak. Bursa Sanayi Odası'na kaydı bulunan firmanın ünvanı ise;  Kuzeyden Tarım Gıda Hayvancılık Paz. İnş. Tur. Taş. Emlak Petrol Otomotiv İhracat Tic. Ve San. Limited.
AVUKAT YÖRÜK; HAKAN SOYSAL'IN ŞİRKETİNİ VE SILA AYDIN'IN HESABINDAKİ PARAYI AÇIKLADI

Avukatı Abdullah Yörük ise Mehmet Aydın'ın kayınpederi Hakan Soysal'ın (43) yeni kurduğu şirket için gerekli olan finansman ihtiyacına ilişkin "Hakan Soysal, Çanakkale Dora Gıda'yı geçen ekim ayında Mehmet Aydın'ın şirketine sattı. Bu satıştan 1 milyon lira gelir elde etti. Öte yandan Soysal uzun yılar çeşitli şirketlerde yöneticilik yaptı.Buralardan gelen bir birikimi ve kendisine kalan miras da vardı. Kurduğu şirketin sermayesi buradan geldi. Süt ve süt ürünleri alanında faaliyet gösterecek bu şirketin tek yetkilisi de Hakan Soysal. Ailenin aldığı villa iddiası doğru değil" dedi.
Av. Yörük, SPK raporuna göre Sıla Aydın'ın hesabına yatırılan 1.7 milyon lira aktarılan paraya ilişkin ise, "Evet doğru böyle bir para aktarıldı. Sebebi ise, kendilerine birlikte yaşayacakları bir villa alımı içinmiş. Ancak o para üzerinde tedbir var. MASAK incelemesi nedeni ile paranın tek kuruşunu kimse çekemez" dedi.
Av. Yörük açıklamasının devamında, "Mehmet Aydın ile bir yıl kadar önce evlenen Sıla Aydın'ın bu kişiden anlaşmalı boşanma niyeti vardı. Ancak bir türlü kendisine ulaşamadık. Türkiye'ye de gelmeye korkuyor. Aylık 5 bin lira nafaka talebimiz vardı. Buna bile yanaşmadı. Bu nedenle bugün mahkemeye çekişmeli boşanma dilekçemizi sunacağız. Sıla Aydın ayrıca bugün koruma kararı başvurumuz olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.