Hava Durumu

TBMM Başkanı Şentop'tan 'saldırı girişimi' açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop TBMM'deki terör eylemi girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şentop açıklamasında "Mecliste güvenlikle ilgili iyi işleyen bir sistem var. Giriş yaptıkları andan itibaren kendileriyle ilgili ilgili birimlerimiz tarafından öğreniliyor ve gereken yapılıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
TBMM Başkanı Şentop'tan 'saldırı girişimi' açıklaması

TBMM Başkanı Şentop'un açıklamalarından satır başları:

Bekleme salonunda kadın erkek birlikte bir, bir buçuk saat vakit geçiriyorlar sonra tekrar birlikte giriş yapmak istediklerinde kadın olanın meclise giriş yasağı olduğu ortaya çıkıyor.

Meclisimizde güvenlikle ilgili iyi işleyen bir sistem var. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Savcılık soruşturması devam ediyor.

Meclisimiz milletimizin en yoğun ziyaret ettiği yerdir. Salı günleri 30 bin üzerinde kişi meclise giriş yapıyor. Güvenlikle ilgili giriş çıkışlarda kontrol ediliyor. Tekrar değerlendirmeler toplantılar yapılıyor ilave bir şey gerekirse yapılır.

Arama ile ilgili içeriye giriş yapan şahıs aranan bir şahıs olsa güvenlik görevlilerimizin önüne düşecektir. Erkek olanla ilgili herhangi bir arama yok. Kadın olan kişinin hakkında da örgüt üyeliğinden değil başka bir suçtan arama var.

Burada milletvekillerimize çeşitli bölgelerden talep geliyor. Bunlar arasında tanıdığınız da olabiliyor. Tanımadığınız da olabiliyor. Böyle bir olayın bir milletvekili ile ilişkilendirilmesi yanlış olur. Böyle bir ilişkinin şu anda bir kıymet oluşturduğunu düşünmüyorum soruşturma kapsamında ama şöyle bir şey öneririm hem milletvekili arkadaşlarımız hem de danışman arkadaşlarımız biraz daha dikkatli olmalı. Alınan tedbirlerle ilgili kimse rahatsız olmasın buranın güvenliği için alınan tedbirlerdir bunlar. Bütün ihtimalleri değerlendiriyor güvenlik görevlilerimiz. Soruşturma sırasında amaçları da ortaya çıkacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.