Hava Durumu

Süper Lig hakemleri için koronavirüs kararı!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle ülkeler liglerle ilgili kararlarını üst üste açıklarken merak edilen o soru da cevabını buldu

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Süper Lig hakemleri için koronavirüs kararı!

İşte MHK'nin aldığı tarihi karar...

TFF ile Kulüpler Birliği'nin önceki gün gerçekleştirdiği zirvede sezonun geri kalan kısmının 12 Haziran'da başlamasıyla ilgili tam mutabakat sağlanırken, dün de hakemlerin durumu belli oldu.

ÖNEMLİ KARAR 

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu'nun 'Futbola Dönüş Protokolü'nü açıklamasının ardından Merkez Hakem Kurulu da hakemlerin yeşil sahalara dönüşüyle ilgili önemli bir karara imza attı.

5 HAZİRAN SONRASI İPTAL 

Buna göre 43 Üst Klasman Hakemi ve VAR hakemleri liglerin başlayacağı 12 Haziran'dan 1 hafta önce yani 5 Haziran'da TFF Riva Tesisleri'nde kampa alınacaklar.

26 TEMMUZ'A KADAR KARANTİNA 

Hakemler hem ligin tamamlanmasının planlandığı 26 Temmuz'a kadar Riva'da hem hazırlık çalışmalarını gerçekleştirecek hem de sezon bitene kadar karantinada kalacak.

EVE GİDEMEYECEKLER 

Karantinada bulundukları süre zarfı içinde hakemler dış dünya ile bağlarını kesecekler. Bu süreçte kimse evlerine gidemeyecek, tesisleri terk edemeyecekler.

Riva'daki tesislerden sadece maçlar için ayrılacaklar, karşılaşmaların tamamlanmasının ardından da yine tesislere geri dönecekler.

Maç seyahatleri kısa mesafeli bölgeler için kara yoluyla gerçekleştirilecek.

Yolculuklar ekip halinde yapılacak.

Uzak mesafeli seyahatler ise sıkı tedbirler altında uçakla yapılacak.

EĞİTİMLER DEVAM 

Merkez Hakem Kurulu 5 Haziran'da başlayacak uygulama için 'Üst Klasman Hakemleri' ile tek tek görüşmelerini sürdürürken, karantina günleri için de hazırlıklar yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Riva'da yapılacak fiziksel çalışmaların yanı sıra hakemler için eğitim çalışmaları da yapılacak. Bu uygulamanın tamamlanmasıyla birlikte diğer hakemler de yine benzer bir şekilde Riva'da kampa alınacak.

Salgın nedeniyle liglerin ertelenmesinin ardından takımlar saha antrenmanlarına başlarken, hakemler MHK'nın belirlediği program dahilinde sezonun geri kalanı için evde çalışmalarını sürdürüyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.