Hava Durumu

Şule Çet davasında sanık avukatı Çet'in avukatını şikayet etti

Şule Çet'in davasında sanık Çağatay Aksu'nun avukatı, Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Şule Çet davasında sanık avukatı Çet'in avukatını şikayet etti

Ankara'da bir plazanın 20'nci katından atıldığı iddia edilen üniversite öğrencisi Şule Çet'in davasında sanık Çağatay Aksu'nun avukatı "soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği" gerekçesiyle Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yıldırım, sanık avukatlarının kendisiyle uzlaşmaya çalıştığını belirterek, "Önce benimle konuşup uzlaşmaya çalıştılar, reddedince yıldırmak için bu yola başvurdular" dedi. 

Ankara'da şüpheli şekilde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet davasında, sanık Çağatay Aksu'nun avukatı "soruşturmanın gizliliğini ihlal, iftira" suçlamasıyla, Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Avukat ve Noter Soruşturma Bürosuna başvurarak suç duyurusunda bulunan sanık Aksu'nun avukatı Umur Yıldırım'ı Ankara Barosu'na da şikayet etti.

'BENİMLE KONUŞUP UZLAŞMAYA ÇALIŞTILAR'

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, sanık avukatının hakkındaki suç duyurusunu ve şikayetini değerlendiren avukat Umur Yıldırım, sanık avukatlarının kendisiyle uzlaşmaya çalıştığını belirterek, "Önce benimle konuşup uzlaşmaya çalıştılar, reddedince yıldırmak için bu yola başvurdular. Bana 'soruşturmanın gizliliğini ihlal ettin' suçlaması yöneltiliyor. Ben ya ceza almak korkusuyla susacaktım ve genç bir kadının ölümünü üstü örtülecekti ya da konuşup kamuoyu oluşturarak gerçeğin açığa çıkmasını sağlayacaktım. Sessiz bir çığlığımız vardı, kimse duymuyordu. Ne zamanki ben konuştum, insanların ilgisi buraya yöneldi, dosyada ilerleme kaydedildi" dedi.

'BEN DOSYANIN TARAFIYIM AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDAYIM'

Hakkındaki suç duyurusu için savcılığın, Adalet Bakanlığı'ndan izin istediğini belirten Yıldırım, şunları söyledi, "Bakanlık izin verirse savcılık soruşturma yürütecek. Ben Bakanlığa savunma yaptım. Benim açıkladıklarımın ilk önce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklandığını söyledim. Bu dosyanın kamuoyuna mal olmuş bir dosya olduğuna dikkat çektim. Ben bu dosyanın tarafıyım ve açıklama yapmak zorundayım. Mahkemenin düzgün yürüdüğüyle ilgili insanlara bilgi vermek durumundayım."

'KAMU GÖREVLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşması 15 Mayıs'ta yapılacak. Yıldırım, dava dosya hakkındaki gelişmelere ve mahkemeye gelmesi beklenen belgelere ilişkin bilgiler paylaştı. Çet'in hayatını kaybettiği günkü iç çamaşırlarının kayıp olduğunu belirten Yıldırım, Ankara Adli Tıp Kurumu'na müzekkere yazıldığını, kurum tarafından yanıt verilmezse kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Yıldırım şöyle devam etti, "Çet'in boyundaki hiyoit (dil) kemiğine baskı uygulandı mı ya da boğularak mı öldürüldü? Çet'in vücudunda PSA ne kadar süre orada durabilir? (Prostat spesifik antijen (PSA), sadece prostat hücreleri tarafından üretilen bir protein) Tırnaktaki dokular tokalaşmayla geçebilir mi? Bunlara yanıt İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan önümüzdeki duruşma mahkemeye gelecek raporda verilecek. Bizim aldığımız raporda bunun cevabı vardı ancak yine teyit edilmiş olacak. Şule'nin nasıl düştüğüne dair inceleme raporu hazırlattık, bunu mahkemeye sunacağız. Ayrıca dosyada yer alan görüntülerdeki konuşmaları ağız okuma yöntemiyle incelettik ve buna ilişkin de bir rapor sunacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.