Hava Durumu

"Son silah fabrikası da kapanıncaya kadar mücadele edeceğim!"

Lodos'un üçüncü kuruluş yıldönümünün haklı gururunu ve keyfini yaşadığımız bu günlerde, söyleşi konuğumuz Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dı. Biz Türkyılmaz'a aklımıza ne geldiyse sorduk, O da bildiği ve içinden geldiği gibi yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2017 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2017 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
"Son silah fabrikası da kapanıncaya kadar mücadele edeceğim!"

Lodos'un üçüncü kuruluş yıldönümünün haklı gururunu ve keyfini yaşadığımız bu günlerde, söyleşi konuğumuz Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dı. Biz Türkyılmaz'a aklımıza ne geldiyse sorduk, O da bildiği ve içinden geldiği gibi yanıtladı.

Genel hatlarıyla durum şu: Hayri Türkyılmaz'ın özgüveni, Mudanya'nın referandum başarısının ardından tam anlamıyla tavan yapmış. Dolasıyla rakip tanımıyor! Hem de hangi partiden olursa olsun, kim gelirse gelsin... İlaveten, her ne kadar kendisi pek kabul etmek istemese de bildiğin atarlı! Namuzsuz, hırsız, arsız bahse konu olduğu zaman sinirleri tel tel oluyor! Halk ve memleket düşmanlarına zerre kadar tahammül edemiyor! Üstelik, (ki bu özelliğini ben de yeni öğrendim) mahalle raconunun son temsilcilerinden. Hele ki gençliğinde, biri mahalleden bir arkadaşına laf edecek! Birisi mahallenin kızının namusuna göz dikecek! "Gebertirdim!" diye özetliyor durumu. Gerisini siz düşünün. En büyük mücadeleyi, tıpkı eski dönemde olduğu gibi şimdilerde de Mudanya'ya çökmeye devam etmek isteyen çıkar ve rant çevrelerine karşı veriyor. O çevreler ve siyasi işbirlikçileri benden duymuş olsun. Hevesleri kursaklarında kalmaya devam edecek. Zira hiç birine geçit yok! Bir de müzmin barışsever... Hatta ütopik... Zira, en son silah fabrikası da kapanana kadar barış için çabalamaktan vazgeçmeyecek. Ve son olarak, Haziran'da dünya çapında ses getireceğini söylediği çok büyük bir sürprize herkesin hazır olmasını istiyor. Ancak, şu an için bir tek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bildiğini söylediği o büyük sürpriz hakkında asla sır vermiyor. Özlem Buğday Yağmur röportajı

  • N'olcak esnafla olan haliniz? Alıp veremediğiniz nedir?

Benim bu güne kadar esnafla alıp veremediğim hiçbir şey olmadı. Benim tek derdim Mudanya. Mudanya'daki tüm insanların sağlıklı, tertemiz ve huzur dolu bir ortamda yaşamasını sağlamak. Ancak, bu güne kadar alışılagelen olayların tersine döndüğü tabii ki doğru. Kaldırım işgallerinde tutun, halka ait yerlerin işgaline kadar... Buralar gasp edenlerin elinden alındı, halka verildi. Bugüne kadar gelen alışkanlıklar son bulduğu için kimilerine bu durum ters geldi. Ama biz doğru yaptığımızı biliyoruz. Oraların birilerine peşkeş çekilmesi reva değil. Bugüne kadar hep peşkeş çekilmiş!

  • Bunu biraz açalım?

Bundan önce hep peşkeş çekilmiş. Birçoğunun yargısı sürüyor. Bizden önceki süreçte insanlar olaya siyasi bakmış, oy hesabı yapmış. Kamuya ait alanların çok komik rakamlara kiraya verilmesine göz yummuş. İyi ki şikayet olmuş, müfettişler gelmiş de bizim vaziyeti görmemizi sağlamışlar. Şikayet edenlere de, o müfettişlere de teşekkür ediyorum. İyi ki o inceleme yapılmış ve biz de o aksaklıkları yasalar çerçevesinde düzeltmişiz. Komik denecek miktarlardaki kiralar raiç bedeline çekildi. Bundan rahatsız olanların olması da son derece normal. Bunların bana karşı olması da son derece normal. Bana göre önemli olan Mudanya. Ben hep söyledim. Bende yandaş yok. Kardeşim dahi, en yakınım dahi benim yandaşım değildir. Burada herkes yoldaşım. Mudanya'daki herkes de paydaştır.

  • Parti örgütü ile aranız nasıl?

Senaryo yazanlara itibar etmeyin. Şu anki ilçe örgütünün seçilmesinde bütün gövdemle işin içindeyim. İl yönetiminin seçilmesinde de öyle. Elimle değil, bütün gövdemle işin içindeyim. Aynı şekilde Genel Merkez'in şu anki yönetiminin seçilmesinde de işin içindeydim.

  • Peki tüm o iddialar?

Bazıları medet ummaya çalışıyor. Ama nafile. Olmayınca da oturup senaryo yazıyorlar.

  • Belediye Meclisi'nde neler oluyor?

Faaliyet raporunun oylaması yapıldı. Çok acıdır ki, kendi imzalarının bulunduğu kararlara dahi ret verdiler.

  • Neden?

Belediye Başkanı'nı düşürmek için. Ama sayıları yeterli olmadı, hayalleri suya düştü. Faaliyet raporumuz onaylandı. Kendi aldıkları kararlara dahi ters düşme pahasına yaptılar bunu. Yaptıkları toplantıların hepsini biliyorum. Ben siyasetçiyim. Bunlar ben göreve geldiğimden beri hep beni görevden aldırma hayali kurdular. Benim önseçimdeki tavrım, il ve ilçe seçimlerimdeki tavrım nedeniyle bir nevi intikam peşinde koşarak bana göre siyasi çirkinliğin en belirgin özelliğini göstererek izahı olmayan işbirlikleri yaptılar. CHP üyesi olmakla, CHP'li olmak çok farklıdır. CHP'li olmak bambaşka bir şey. Ülkede muhalefet değil, iktidar olmayı hedeflemelidir. Muhalefet muhalefet nereye kadar? Benim kendi anlayışım da bu. Ben artık iktidar olmak istiyorum. İktidar da sağlıklı beyinlerle olur, gerçekten CHP'li olanlarla olur.

  • Böyle durumlarda ne hissediyorsunuz?

Ne kadar güçlü olduğumu hissediyorum.

  • Yaptırdığınız anketlerde çıkan sonuçların aksine, Mudanya'da yeniden seçim kazanmanızın zor olduğuna inananlar var.

Göreve geldiğimizden beri 4 seçim geçirdik. Bursa rekoru hep Mudanya'da. Oyunu sürekli olarak arttıran bir Mudanya var. Ben kötü bir Belediye Başkanı olsaydım, insanlar benim partime ya da benim partimin davranışı doğrultusunda oy verir miydi? En büyük anket seçimdir. Ve seçimler durumu ispatladı. Benim karşıma rakip dahi çıkaramazlar.

  • O derece?!

O derece üstelik. Kim çıkarsa çıksın, hangi partiden olursa olsun rakibim yok! Bu halk barışın ve kardeşliğin Başkenti'nde huzur içerisinde, tertemiz ve dürüst yaşamaya hasret kalmış ve üç yıldır da bunu yaşadı.

  • Rakibiniz dahi yok?!

Yok...

  • Özgüveniniz gerçekten imrenilecek noktada. Peki kendinizi eleştirdiğiniz hiçbir yönünüz yok mu?

Kendimle son derece barışık bir insan olmakla birlikte her günümün muhasebesini yaparım. İnsanları kırmamaya çalışırım. Ama namuzsuzlarla, hırsızlarla, haramilerle barışık olamıyorum. Ben bu konularda esneyemiyorum. O insan memleket düşmanı, halk düşmanıysa, onun yüzünü dahi görmek istemiyorum. Moralim bozuluyor. İçimden küfür etmek geliyor. Haliyle yapmıyorum, bu kez kendi kendime söylenmeye başlıyorum.

  • Atarlı mısınız?

Yaratmak istedikleri olay o ama ben insanlarla çok barışık birisiyim. Çocukluğumdan beri insanlara hep yardımcı olmak istedim. Bir süre önce rahmetli oldu, geçmişte bir Dursun Amca'mız vardı Mudanya'da. Ben lise boyunca tam altı yıl Burgaz'dan Mudanya'ya okula yürüyerek geldim. Dursun Amca'nın da bir eşeği vardı, semerinde de güğümler, süt satardı. Birgün o semer oynamış, sütler dökülmek üzere. Kendisi de toparlayamıyor. Geçenlerden yardım istemiş. Kimse etmemiş. Sonra bir çocuk gelmiş. Adı Hayri. O yardım etmiş. O da, daha o zaman, o çocuğa, "işte adam olacak çocuk" demiş ve elini öptürmüş. Rahmetli oldu Dursan Amca. Düşündükçe hala hüzünlenirim. Bu atarlı olmak mı bilemiyorum ama çocukken de, gençliğimde de mahallemde hiçbir arkadaşıma laf söyletmezdim. Hele bir kızın namusuna göz dikecek. Laf atacak... Gebertirdim!

  • Vayyy! Mahalle delikanlısı raconu?

Ben memleketim söz konusu olduğunda da böyleyim. Ölüme giderim.

  • Allah uzak götürsün, bunu söyleyince aklıma geldi. Şu ölüm tehdidi meselesi... Mübalağa var mı biraz?

Hayır. Hiç yok. Ciddi ciddi tehdit aldım, hala da alıyorum. Ölümden asla korkmam. Hayatım boyunca silah taşımadım. Benim tek korkum çocuklarıma, eşime bir şey olmasın.

  • Bu terdirginliği yaşıyor musunuz?

Onlara belli etmemeye çalışsam da yaşıyorum. Onlarla çok fazla bir yere gitmemeye çalışıyorum. Mudanya'daki bazı çıkar çevrelerinin neler kaybettiğine bakarsanız konunun önemini anlarsınız.

  • Neler kaybettiler?

Müthiş servetler kaybettiler! Tüm dertleri bu. Karşı cephe gittikçe büyüdü. Çok hesapları vardı gelecekle ilgili. Tek tek bozduk. Mudanya bu namussuzluklara asla izin vermeyecek. Göreve geldiğimizden bu yana bir karış yeri imara açmadık. Bu konuda asla tavizim yok. Mudanya'da bizden önceki süreçte gereğinden fazla yer imara açılmıştır. Bundan sonra bizim geleceği planlamamız gerekiyor. Kenti korumamız lazım. Çıkarlarına sekte vurulanların beni sevmesini ya da dost olmasını tabi ki beklemiyorum.

  • Denizi ne zaman geri alabileceksiniz?

Sanırım bir yıl daha sürecek. Altı aylık bir projeydi sözüm ona. Bu kadar da olmaz. Yapılması öncelikli bir projede de değil. Mudanya'nın trafik sorunu var. Otopark sorunu var. Bana göre bu sözde proje ile buradan birilerine paralar aktarıldı! Hesap verilemiyor. Yanlış gelen malzemeler, bir takım söylentiler var. Biz nasıl hesap veriyoruz. Onlar da hesap versin. Defalarca çağrı yaptık. Resmi yazı yazdım. Her türlü desteğe hazırız. Yapamayacaklarsa bıraksınlar biz yapalım. Esnafın hali korkunç. Bizim yaptığımız sosyal, kültürel faaliyetler olmasaydı esnaf kepenk kapatmıştı.

  • Belediye Başkanlığı yaptığınız süre içerisinde kimsenin işiyle, ekmeğiyle oynadınız mı?

Asla! Haksız kazanç sağlayanların halkın malını daha fazla gasp etmesine izin vermedim, o kadar. Biz Mudanya'da huzuru sağladık. Üç yıldır asayiş yönünden de büyük bir gelişme var. Mudanya bu ülkenin en huzurlu kentlerinden birisidir. Ben yurtseverim, insan severim, barış severim. Son silah fabrikası da kapanana kadar benim mücadelem devam edecek. Haziran'da yine dünyada ilk olan bir proje gerçekleştireceğiz. Bütün dünya televizyonları yayınlayacak. Öyle büyük ve sürpriz bir projemiz var. Bir tek Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun haberi var. Kendisi de katılacak. Ama temamız yine barış olacak.

  • O Çipras buraya gelecek mi?

Tabii gelecek. Resmi bir gezi olmasa da ziyaret kapsamında gelecek. Geldiğimiz nokta herkesi mutlu eden, memnun eden bir anlayış. Birileri ne yaparsa yapsın, bir insan partisiyle, kentiyle bu kadar barışık olur. Daha fazla olmaz. Örgüt içerisinde sempatisi en yüksek insanlardan birisiyim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.