Hava Durumu

Skandal karar! Erdoğan'a saldırı planlamışlardı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017'deki Yunanistan ziyareti öncesi Erdoğan'a saldırı planladıkları iddiasıyla Atina'da yakalanan 9 DHKP-C'li serbest bırakıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Skandal karar! Erdoğan'a saldırı planlamışlardı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017'deki Yunanistan ziyareti öncesi Erdoğan'a saldırı planladıkları iddiasıyla Atina'da yakalanan 9 DHKP-C'li serbest bırakıldı.

Yunanistan'da yakalanarak tutuklanan terör örgütü DHKP-C'nin 9 üyesinin hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu iddia edilmiş, bir saldırı planladıkları ileri sürülmüştü. 

Yunan polisinin (ELAS) düzenlediği operasyonda ele geçirilen notlarda, örgüt üyelerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a roketatar, el bombaları ve molotofkokteyleri ile bir suikast planladığını gösteren bir taslağın ortaya çıkarıldığı ifade edilmişti. 

Saldırı planında Erdoğan'a "Akrep" kod adının verildiği belirtilirken, Cumhurbaşkanının konvoyunun geçişi sırasında iki taraftan roketatarlarla saldırı gerçekleştirilecek ve bir grup örgüt üyesi ise aracın arkasından saldırıya devam edecekti.

2017 yılının Kasım ayı sonunda Atina'da üç hücre evine düzenlenen operasyonla yakalanan 9 DHKP-C üyesi Türk vatandaşı, tutuklanarak mahkemeye sevk edilmişti.

Yakalanan terör örgütü üyeleri arasında, 2013'te AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı saldırılarının faili olan, ardından mühimmat yüklü bir botun Sakız Adası'ndan Türkiye'ye geçirilmesine ilişkin Yunanistan'da yakalanan Hasan Biber isimli örgüt üyesinin de bulunması dikkati çekmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.