Hava Durumu

Siyasette online kongre ve seçim dönemi başlıyor

Seçim Kanunu ve Siyasi Partilere ilişkin mevzuatta değişiklik yapmak üzere harekete geçen AK Parti, siyasi parti kongrelerinin online olarak yapılabilmesi, hatta seçimlerin de online gerçekleştirilmesi çalışma yürütüyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2020 00:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2020 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Siyasette online kongre ve seçim dönemi başlıyor

Seçim Kanunu ve Siyasi Partilere ilişkin mevzuatta değişiklik yapmak çalışma yürüten AK Parti kurmayları  siyasi parti kongrelerinin online olarak yapılabilmesi için Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik yapılmasını teklif etmeye hazırlanıyor.

Daha da önemlisi, AK Parti'nin, seçimlerin de online yapılabilmesi için çalışma yürüttüğü belirtiliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında kurulan komisyon, Seçim Kanunu ve siyasi partilere ilişkin mevzuatta değişiklik yapılmasıyla ilgili çalışmalarında sona geldi. Ekim ayına kadar tamamlanması planlanan taslak metin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre, çalışma kapsamında milletvekillerinin başka partiye geçmesinin önünü kesecek bir düzenlemeye gidilmeyecek. Ancak, başka partiye geçen milletvekili, grup kurma sayısına dâhil edilmeyecek.

Öte yandan AK Parti, seçime ittifak yapmadan girecek partiler için barajının yüzde 5 ya da 7'ye çekilmesi üzerinde duruyor. Parti kaynakları, barajın yüzde 5'e çekilmesinin ağır bastığını ifade etti.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.