Hava Durumu

Şehri Hilal'de 19 Mayıs coşkusu

Yıldırım Belediyesi, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayının atmosferine uygun programlarla her akşam ilçe sakinlerini bir araya getirdiği Şehr-i Hilal etkinliklerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2019 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2019 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Şehri Hilal'de 19 Mayıs coşkusu

Yıldırım Belediyesi Bayrak Meydanı'nda düzenlenen kutlama törenine, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 22'nci Dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, başkan yardımcıları, AK Parti ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aziz Türk milletinin esareti kabul edemeyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, başlattığı hürriyet yürüyüşünün ilk adımının atılışının 100. yıl dönümünü idrak ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının desteği ve millet iradesinden alınan güçle başlatılan Milli Mücadele neticesinde binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluk içerisinde kazanılan zaferlerin bütün dünyaya gücümüzün gösterildiği, kahramanlık destanının başlangıcı olan 19 Mayıs dünyadaki tek gençlik ve spor bayramıdır" diye konuştu.

GENÇLİĞE YATIRIM, GELECEĞE YATIRIM

Gençlerin her millet için önemli bir kuvvet olduğunu, bilinçli, birikimli ve sorumluluk sahibi bir gençliğin, o milletin umudu ve geleceğinin de güvencesi olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, "Gençlerin, en iyi biçimde yetiştirilmesi, Ülkemizin geleceğe güvenle bakabilmesi için oldukça önemli. Bu yüzden Yıldırım Belediyesi olarak bizlerin, ailelerinin, hepimizin üzerine önemli sorumluluklar düşüyor. Bizler bu sorumluluklarımızın bilinciyle, gençlerimize ihtiyaç duyduğu her türlü imkanı sağlamanın gayreti içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından sahne alan Gençleşen Türküler Proje Topluluğu, 'Tan Yeri Ağırdı', 'İzmirin Kavakları', 'Çanakkale Türküsü' ve 'Şehitler Ölmez' gibi kahramanlık türkülerini seslendirirken 22'nci Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ise okuduğu şiirlerle Yıldırımların büyük beğenisini topladı. Program, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın Gençleşen Türküler Proje Topluluğu'nun dev Türk Bayrağı altında seslendirdiği 'Türkiyem' parçasına eşlik etmesi ile sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.