Hava Durumu

Seçimler saat kaçta başlayacak? 24 Haziran 2018 oy kullanma saatleri

Türkiye 24 Haziran Pazar günü yani yarın sandık başına gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Seçimler saat kaçta başlayacak? 24 Haziran 2018 oy kullanma saatleri

Yaklaşık iki ay süren seçim maratonunun sonuna geldik. Vatandaşlar yarın yani 24 Haziran 2018 Pazar günü sandık başına gidip, Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi için oy kullanacaklar. Oy verme işlemi kaçta başlıyor, seçimler saat kaçta? 

İşte oy kullanma saatleriyle ilgli merak edilenler:

OY VERME İŞLEMİ SAAT KAÇTA

Türkiye genelinde seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında sandık başına gidecek. Ancak saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanacak.

OY KULLANMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanılabilecek.

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nin internet sitesinden de görebilecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde seçmen bilgi kağıdı yeniden gerekli olmayacak.

OY PUSULALARI AYNI ZARFA KONULACAK

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak.

Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.

Önce cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Yatağa bağımlı hastalar için seyyar sandık uygulaması bu seçimde ilk kez hayata geçirilecek. Bu kapsamda, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olduğunu beyan eden seçmenlerin ayağına sandık götürülecek. Yatağa bağımlılık kriteri aranan uygulama kapsamında, 17 bin 258 seçmen bin 303 sandıkta oy kullanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.