Hava Durumu

Savaş açtı! Uçaklara karşılık roket!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında 1 Filistinli daha öldürüldü, bir Filistinli de yaralandı. Gece boyunca devam eden saldırılarda 4 Filistinli hayatını kaybederken 8 Filistinli de yaralanmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2018 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2018 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Savaş açtı! Uçaklara karşılık roket!

İsrail ve Gazze Şeridi'inde yönetimi elinde bulunduran Hamas arasında pazartesi başlayan çatışmalar gece boyu devam etti. İsrail'in yaptığı hava saldırılarında 4 Filistinli hayatını kaybederken 8 Filistinli de yaralandı.

-İsrail'in füze saldırıları sonucunda ayrıca, aralarında El Aksa isimli televizyonun merkezinin de olduğu 6 bina yıkıldı.

Saldırılara karşılık veren Filistin, Gazze'den çok sayıda roket attı. Fırlatılan 300'e yakın roketten birçoğu İsrail'in 'Demir Kubbe' isimli hava sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Ancak bir roketin isabet aldığı otobüsün içinde bulunan 30 İsrailli yaralandı. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı da Askalan'da (Aşkelon) bir binaya roket düşmesi sonucu bir İsraillinin öldüğünü, 1'inin de ağır yaralandığını açıkladı.

BM'den soğukkanlılık çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ve Filistin'e Gazze'de azami itidal göstermeleri çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, yaptığı yazılı açıklamada, Guterres'in Gazze'deki son gelişmeleri yakından takip ettiğini ve tüm taraflara mümkün olduğu kadar ölçülü olmaları çağrısı yaptığını belirtti.

BM Ortadoğu Özel Koordinatörü Nicolay Mladenov ise artan gerginliğin ardından taraflara sükunet çağrısı yaptı.

Hamas televizyonu El Aksa vuruldu

İsrail, Gazze'deki Hamas'a ait "El Aksa" kanalının merkezine 10 füze atarak binanın tamamen yıkılmasına neden oldu.

Yıkım nedeniyle kısa süreliğine kesilen yayın başka bir merkezden yapılmaya devam etti. Saldırılar sonucunda ayrıca çevredeki birçok bina da zarar gördü.

Hamas'tan televizyon kanalı saldırısına tepki

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in El Aksa kanalına yönelik saldırısını "düşman İsrail'in katil zihniyetini yansıtan barbar bir saldırganlık" şeklinde nitelendirdi.

Berhum, uluslararası kuruluşları, hukuk ve basın organlarını bu "tehlikeli saldırıyı" kınamaya çağırdı.

Saldırılar devam ediyor

İsrail uçakları, birkaç saatlik aranın ardından Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başladı. Son saldırılarda Gazze'nin batısında hükümete ait bir emniyet merkezi ile İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin Han Yunus ve Deyr el-Belah kentlerindeki iki askeri mevzisi hedef alındı. Saldırılarda can kaybı yaşanmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.