Hava Durumu

Şapolyo Hollywood'a belgesel film çekecek

Birçok ulusal ve uluslarası firmanın tanıtım ve reklam filmine imza atan Bursalı yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Çağlar Şapolyo, bir Hollywood şirketine belgesel film yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2018 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2018 21:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Şapolyo Hollywood'a  belgesel film çekecek

Tez, anti tez, eşittir sentez. Bu söylem ya da önerme, adı ne olursa olsun, birçoğumuzun daha lise yıllarında hafızasında yer edinen mantıksal bir kavram. Basit anlamda, genel kabul görmüş fikirlerle, buna karşı çıkan fikirlerin harmanlanmasıyla ortaya çıkan yeni fikirlerin toplumsal yansımaları, karşımıza sizce nasıl çıkar? Başarı, uyum, mükemmellik, toplumsal kabul görme, önyargıların yıkılması olarak çıkabilir mi? Bilgi, teknoloji, beceri,  deneyim ve ekip ruhunu bütünleştirerek ortaya mükemmel işler çıkartan Bursalı fotoğraf sanatçısı, reklam ve tanıtım filmi yönetmeni Çağlar Şapolyo'dan bahsediyoruz. Çağlar Şapolyo ve kendisi gibi fotoğraf sanatçısı olan eşi Zeynep Şapolyo'nun Bursa'dan Avrupa'ya, Amerikaya'ya kadar uzanan çalışmalarını, onların sanata, insana, topluma bakışını anlatan eserleri gördüğümüzde ya da izlediğinizde, yazımızın girişinde ne anlatmak istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

Çağlar Şapolyo, sanatçı bir aileden gelen Bursa'nın yeni kuşak yönetmen ve fotoğraf sanatçısı. Aileden gelen 50 yıllık bir reklamcılık geleneğinin içinde büyümenin avantajını sonuna kadar kullanmış. Büyük babası Tayfur Şapolyo Bursa'nın ilk reklamcılarından ilk uluslararası karikatüristlerinden. Eşi Zeynep Şapolyo'da kendisi gibi sanatla iç içe. Fotoğrafçılık alanında kendini geliştirerek eşi ile birlikte mükemmel işlere imza atmış. Türkiye'de, Nestle'den Erikli'ye, Fiat'tan Mako'ya kadar onlarca ünlü marka ve firmanın tanıtım ve reklam filmlerini çekerek başarı grafiğini sürekli yükseltmişler.

SENTEZE ULAŞMAK

Reklam ve fotoğrafçılık birbirinden ayrılmaz bir sanatsal faaliyet. Şapolyo çiftinin işi fotoğraf, reklam ve tanıtım filmleri çekmek. Çalışmalarını, uluslararası boyuta taşıyarak, hem Bursa'nın, hem Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunuyorlar. Kendi deyimiyle Doğu ve Batı toplumları arasındaki farklılıkları tek potada eriterek mükemmel bir senteze ulaşıyorlar.  Çağlar-Zeynep Şapolyo çifti, iş gereği dünyanın önde gelen kentlerinde çekimler yapıyorlar. Oslo'dan Budapeşte'ye, Paris'ten Roma'ya, Tokyo'dan Miami'ye kadar gitmedikleri şehir kalmamış.  Türkiye'nin yanı sıra uluslararası iş bağlantılarıyla yeni projeler geliştiriyorlar. Çağlar Şapolyo, eğitim ve iş yaşamını, eşi ve ekibiyle birlikte yaptıklarını ve yeni projelerini şöyle anlattı.

AVRUPA'DA SİNEMA EĞİTİMİ ALDIM

Avrupa'da sinema ve fotoğrafçılık eğitimi aldım. Türkiye'ye dönüp mesleğime başladıktan sonra, prodüksiyon şirketimi kurdum. Fotoğrafçılık olarak başladığım işimi geliştirerek sanatsal içerikli benzeri projeler yapmaya başladım. Artık eşim Zeynep Şapolyo ile çalışıyorum. Zeynep fotoğrafçılık alanında kendini geliştirdi ve aranan bir düğün ve sanat fotoğrafçısı oldu. Birçok ulusal ve uluslararası firmanın reklam ve tanıtım filmleri ile fotoğraflarını çekiyoruz. Bunun için bütün dünyayı geziyoruz. 

MİAMİ'DE DÜĞÜN ÇEKİMİ.

Geçen yıl 11 ayrı ülkede çekimler yaptık. Yakın bir zamanda hem Miami'de Teksaslı bir müşterimizin düğün çekimini, hem de Bursalı bir moda firmasının çekimlerini gerçekleştirdik. Avrupa ve Amerikalı müşterilerimize, Türk sanatçılarının farklı bakış açılarını yansıtan eserler sunuyoruz. New York moda haftasında yer alarak kentimizi temsil ettik. Bu ortamlarda, tanıdığımız meslektaşlarımıza, müşterilerimize kendimizi, ülkemizi anlatmaya çalışıyoruz. Ne yazık ki insanların önyargılarını yıkmak çok zor.

BAZEN ŞANSLI OLMAK LAZIM

Başarı, elbette çok çalışmaktan, bilgi ve deneyimi bir potada eritmekten geçiyor. Uyum içinde çalışan bir ekip olmak, insanların ne istediğini anlayabilmek ve güzel eserler ortaya çıkarmak gerekiyor.  Tüm bunların yanı sıra, her alanda olduğu gibi iş yaşamında da şansı göz ardı edemeyiz. İşte böyle bir şans anında sinema dünyasının merkezini oluşturan Hollywood'da bir şirketle sözleşme imzalama fırsatı bulduk. Belgesel tarzında bir proje için el sıkıştık. Uzun soluklu ve yavaş ilerleyecek bir proje olacak. Ancak dünyanın çeşitli ülkelerinde çekimler yapacağız. Bu proje bize Hollywood'a iş yapan ilk Bursalı yönetmen unvanı kazandıracak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.