Hava Durumu

Şampiyonlar Ligi'ne girmek zorlaşıyor! Süper Lig'i...

UEFA'nın 2024'te Şampiyonlar Ligi'nde yeni formata geçmesi bekleniyor. Yeni sistem uyarınca, dev liglerin dışında kalan takımların organizasyonda yer alması epey zorlaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2019 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2019 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Şampiyonlar Ligi'ne girmek zorlaşıyor! Süper Lig'i...

32 takımlı olacak turnuvada 4'er takımlı 8 grup mücadele verecek.

24 kulüp, yerel liglerindeki performanslarından bağımsız olarak Şampiyonlar Ligi'nde kalıcı olacak.

UEFA Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi'nin bir alt ligi görevini görecek. Dışarıdan her sezonda bir gelecek olan 8 takımdan 4'ü, Avrupa Ligi'nden (EL2) Şampiyonlar Ligi'ne yükselecek.

Bu bağlamda dışarıdan her sezon Şampiyonlar Ligi, dışarıdan direkt olarak 4 takım alacak.

Bu kurallar ise Süper Lig için bir kabusun habercisi oldu. Ekonomik darboğazda olan büyük kulüplerin en büyük tesellisi, Şampiyonlar Ligi'nden gelen gelirlerdi...

İngiltere Premier Lig, La Liga, İtalya Serie A, Bundesliga ve Ligue 1 gibi arenaların varlığı göz önüne alındığında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi kulüplerin bunların arasından sıyrılarak Devler Ligi'ne girmesi epey güçleşecek.

Sadece Türkiye'deki kulüplerin değil, Avrupa'nın köklü takımlarının da çember dışında kalma ihtimali belirdi. Ajax gibi...

Lig şampiyonları aralarında ön eleme oynayarak Devler Ligi'ne yükselmeye çalışacak. Yeni kuralların detayları tam olarak bilinmemekte...

İKİNCİ BİR ELİT LİG İHTİMALİ 

Turnuvaya girmesi zorlaşacak olan kulüplerin, UEFA organizasyonu dışında bir lig sistemi oluşturması da ihtimal dahilinde. Geçtiğimiz günlerde Ajax Sportif Direktörü Edwin van der Sar, yaptığı açıklama ile bunun sinyallerini vermişti. Hollandalı efsanevi kaleci şu ifadeleri kullanmıştı:

"Avrupa'nın elit liglerinin dışında kalan büyük takımlar arasında yeni bir sistem oluşturmaya ihtiyacımız var. "Bizimle birlikte Celtic, Benfica, Anderlecht, Salzburg, Galatasaray ve Fenerbahçe böyle bir organizasyonda yer alabilir."

"Bunu Andrea Agnelli'yle gerçekleştirdiğim son görüşmede de dile getirdim. Daha çok Avrupa maçı oynanması noktasında kendisiyle aynı görüşleri paylaşıyoruz. "Ancak şu anki sistem, özellikle yayın hakları konusunda ligler arasındaki uçurumu arttırıyor. Mesela biz bu sene yayın haklarından 8 milyon sterlinlik bir gelir elde ettik."

"Bu kadar düşük bir gelirle rekabet edebilme şansınız çok az. Böyle olunca bizim de yegane silahımız futbol oluyor."

"Altyapılarımızdan oyuncu yetiştirmek zorunda kalıyoruz ama büyük kulüpler dünyanın her noktasında adeta birer mağaza açmış durumda. "Bunun yarattığı haksız rekabeti önlemek için bir şeyler yapmak gerekiyor."

Ajax, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Tottenham'a sahasında 3-2 yenilmiş ve finale çıkamamıştı...

Misli.com'daki BMW Kampanyası'nı kaçırmayın, katılmak içi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.