Hava Durumu

Sami Kahveci: "Tanrı Belediye Başkanlığı anlayışı bitmiştir"

Aday olacağını ilk olarak Lodos Haber'e duyuran Sami Kahveci, CHP Mudanya İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıyla adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Sami Kahveci: "Tanrı Belediye Başkanlığı anlayışı bitmiştir"

CHP İl Başkanlığı'nın yaptırdığı ankette de adı yer alan Sami Kahveci, Mudanya Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile resmen açıkladı.

İşte Kahveci'nin açıklamasının satırbaşları...

SİYASETTE HİÇ BİR ZAMAN KAVGACI OLMADIM

*Aday adaylığımı açıkladığım bugün aslında kimseyi suçlamak, incitmek istemiyorum. İyisiyle kötüsüyle bir dönemi geride bıraktık. Bundan sonra da önümüze bakmak zorundayız. 26 yıldır aktif siyasetin içindeyim ve siyasette hiçbir zaman kavgacı olmadım.
Tüm sorunların insanların birbirine tahammül etmesi ve diyalog yoluyla çözülebileceğine inandım. Ve bu bakış açım hiç değişmedi. Siyeseti de, kavgayla değil! Öteleyerek değil! Sevgiyle, anlayışla, emekle, akılla, bilimle ve sağlıklı diyalogla yapmanın önemine inanıyorum.

*Örgütlülüğün ve emeğin gücüne, ve en önemlisi de, gerçek barışa inanıyorum. Bir Belediye Başkanı, kendisiyle ve kentiyle barışık olmak zorundadır. Hizmet üretirken, siyasi ayrımcılık gözetmeden herkese eşit ve adaletli davranmak yaklaşmak zorundadır. Ne olursa olsun adil olmak zorundadır.


Mudanya Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan diğer isimlerde toplantıya katılarak, birlik mesajı verildi. 

'TANRI BELEDİYE BAŞKANLIĞI' ANLAYIŞI BİTMİŞTİR 

*Bir belediye başkanının, kendisini o kente samimiyetle sevdirmek, seçmeni olsun olmasın herkesi sevmek, iyi ve kötü günlerinde onların yanında olmak zorunluluğu vardır.
Kendisini sol ve eşitlikçi dünya görüşü içerisinde tanımlayanlar, bu değerlere bağlı kalarak yaşayanlar çok iyi bilir ki... "Tanrı Belediye Başkanlığı!" Anlayışı tüm ayıplarıyla yok olup gitmiştir. Aslolan eşitlikçiliktir, demokrasidir, hukukun evrensel ilkeleridir. Aslolan, kenti tüm fertleri ve dinamikleriyle birlikte yönetmektir. Gerçek sol anlayış bunu gerektirir.

ÖNCELİĞİMİZ MUDANYA'NIN TARİHİNDEN  ÖZÜR DİLEMEK OLACAK

*Bu anlayış doğrultusunda, Mudanya'yı gerçek bir turizm kenti yapmak amacıyla yola çıktım. Bu hedef doğrultusundaki birinci önceliğimiz ise Mudanya'nın 2700 yıllık tarihinden samimiyetle özür dilemek ve işe tarihimizle barışarak başlamak olacaktır.
Gerçek bir dünya mirası olan 2700 yıllık bir tarihi, sermayenin, rantın, paranın, marketin, yazar kazanın altına kitlediğiniz zaman, tıpkı bugün olduğu gibi ülke gündemine utançla oturmak kaçınılmazdır!

Bir Mudanya sevdalısı olarak, şunu samimiyetle vurgulamak isterim ki, tarih karşısında mahcubum. Mudanya'nın ülke gündemine, 2700 yıllık bir antik kentin üzerine market konduran ilçe olarak gelmesinin utancını yaşıyorum. Ve hepinizin de bu utancı yaşadığını çok iyi biliyorum.

Mudanya bunu hak etmiyor. Mudanya ülke gündemine tarihe karşı hadsizlik yapan, tarihi ayaklar altına alan bir ilçe olarak gelmeyi hak etmiyor. Dediğim gibi, siyaset ve belediyecilik anlayışımda da barışcıl olmak çok önemli ve desteklerinizle göreve geldiğimizde ilk işimiz 2700 yıllık geçmişimizle de barışmak olacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.