Hava Durumu

Samet Aybaba'dan istifa açıklaması!

Bursaspor Teknik direktörü Samet Aybaba Ç.Rizespor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Aybaba, 'İstifa etmeyi düşünür müsünüz?' sorusuna dikkat çekici bir cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2019 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Samet Aybaba'dan istifa açıklaması!

Aybaba şunları söyledi:

"Klasik oyunlardan bir tanesi, biz mücadele eden koşan takımız. Sorunumuz biliyorsunuz sonlandırmalarda sıkıntı var. Bugün yine coşkuluydu arkadaşlarımız, kenar ortalı bir oyun ortaya koydular. Maalesef forvet oyuncularımız vuruşta, yaratmada sıkıntı yaşıyor,sezon başından beri yaşıyoruz. Nasıl aşacağız derseniz eksik oyuncularımız vardı. Rize 7 yeni oyuncu almış 6'sı oynuyor bizim 3 en iyi oyuncumuz eksik. Neredeyse yeni bir takıma karşı oynuyoruz. Maçın en üzücü anı bizim birlikteliğimizi koparmamamız lazım burası futbol şehri. Bizim takımın bunu kaldıracak gücü kalmaz. Esas bu işin sahibi taraftarların çok daha fazla dikkatli olması ve sahiplenmesi gerekiyor. Oyuncu grubunun kaldıramayacağı baskıyı görmüş olması lazımonların. O yüzden de onlardan da rica ediyorum.Zaten kadromuz kısıtlı alternatif oyuncu kadromuz az. Kadro kurarken zorlanıyor. Bu oyuncuları eğer böyle çabuk çabuk oyun dışına çıkarırsak işimiz daha da sora girer. Bir maç kaybettik kaybetmememiz gereken bir maçtı. Tekrar toplanıp çalışmaya başlayacağız zor bir sürece girdik hepinizin bildiği gibi. Herkesin destek olması lazım. Sonrasında kimsenin niye olmadı diye pişmanlık duymaması lazım."

Oyuncu tercihleriniz ve taraftarın protestosu ile ilgili ne söylemek isteriniz? şeklindeki bir soruya Aybaba, "Aslında söylenecek çok şey var da... Elimizde çok iyi iki santrafor var burada hata yapıyorum, forvet arkası veya kenar oyuncular var burada da bazen hatalar yapıyorum. Elimizde çok iyi stoper ve bekler var onlarda da hata yapıyorum. Önce futbolu bilip elindeki kadronun ne yapacağı bilmesi lazıminsanın... Bilmiyorsa da bu sorularla da hiç muhatap olmaması lazım."

Yusuf Erdoğan'ın oyundan çıkmak istemesi ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

"Elimizdeki en iyi kenar oyuncusu Yusuf, onu kazanmak istiyoruz, devre arasında bir çıkış yakalamaya başlamıştı değerlendirelim istedik. Kazanalım istedik ama bu baskıyı görünce o da oyundan çıkmak istedi. Aslında çıkarmayacaktım. Ruh halinin çok kötü olduğunu yüzünde gördüm ve çıkardım. Keşke bu olmasaydı. Şimdi bir hafta boyunca kenar oyuncusu arayacağız. Talip olan varsa bekliyoruz" dedi.

Bu duruma geleceğini tahmin ediyor muydunuz? sorusuna Aybaba, "Biz bunların hepsini tahmin ettik. Sorunlarımızı biliyorsunuz. Bazı sıkıntılar var. Gerçekten işimiz çok zor. Yönetimle bunların hepsini konuştuk. Yaparsak ne olur, yapmazsak ne oluru konuştuk. Bütün takımlar transfer yaptı, hepsi güçlendi" cevabını verdi.

İstifa etmeyi düşünüyor musunuz? sorusuna Samet Hoca, "En kolayı o. Hemen gidip eşyalarını toplarsın, evine gidersin. Bizim için mücadele etmek kadar güzel bir şey yok. Bir futbol şehrine hizmet etmek kadar... Bu işler bittikten sonra anlatırım her şeyi. Nelerin yapıldığını nasıl mücadele edildiğini bu oyuncu kadrosunun neler yapmak isteyip de başaramadığını, hepsinin hikayesini toparlar veririm size" dedi.

Leatovlevici ve Chedjou formsuz mu yoksa bizim bilmediğiniz bir şeyler mi var? sorusuna Aybaba, "Formsuz arkadaşlar. Kimi oynatırsak niye deniyor. Böyle olursa bana ne gerek var? Bir açıklama yapalım bu hafta kimle oynayalım diye. Sorumlu siz olun. Onlarla yaşayan antrenör hata yapabilir mi? Yapmaması gerekir. Oyuncu tercihlerinde biz hata hiç yapmıyoruz. Sabaha kadar 5 kere takım yapıyoruz. Bunlara takılmayalım. Biz çalışacağız, bir yere gelelim, bir şeyleri atlatalım sonra hesaplaşırız. Hep birlikte oturalım kimin ne hatası varsa hesaplaşalım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.