Hava Durumu

Sahte reçete operasyonu! 10'u doktor 20 kişi...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında "sahte reçete soruşturması" kapsamında gözaltı kararı verilen 10'u doktor 20 kişiden 18'i yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Sahte reçete operasyonu! 10'u doktor 20 kişi...

Pahalı kanser ilaçlarının hasta olmayan kişiler üzerine yazdırılıp  yurt dışına satılarak haksız kazanç elde edildiği, devletin bu yolla zarar  uğratıldığı ve ilaçların bir kısmının Habur Sınır Kapısı'ndan yurt dışına  çıkarılarak PKK'ya gönderildiğine ilişkin Başbakanlık İletişim Merkezi'ne gelen  ihbarı değerlendiren Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,  şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışmaları derinleştirdi.

Bugüne kadar gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda yakalanan  zanlıların ifadeleri ve ele geçirilen ilaçların karekod bilgileri üzerinden,  Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan rapor  doğrultusunda, 20 kişinin, hasta olmayan kişiler adına aldıkları ilaçları para  karşılığında sattıkları  tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Savcısı İrfan Nuri Akdeniz  tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, söz konusu şüpheliler hakkında  yakalama kararı çıkarttı.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, sabah saatlerinde eş zamanlı  operasyonla şüphelilerinden 18'ini gözaltına aldı. Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugüne kadar  gerçekleştirdikleri operasyonlarda, 2 bin kutu ilaç ele geçirirken, 36 şüpheliyi  de gözaltına almıştı. Zanlılardan 6'sı tutuklanmış, 17'si ise adli kontrol şartıyla serbest  bırakılmıştı. Diğer şüpheliler ise emniyetten ve savcılık tarafından  salıverilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.